Jump to content

[Praca] Poszukiwany redaktor do pracy w portalu piwo.org

elroy

Recommended Posts

Witam piwowarską brać!

Jakiś czas temu już o tym informowałem, ale dziś konkrety.

Nadszedł taki pozytywny moment w rozwoju portalu, w którym rozpoczynam poszukiwanie redaktora do pracy przy głównej stronie piwo.org. Pierwszy kwartał 2013 to okres w którym chciałbym przekształcić to miejsce w centrum informacji o tym co się dzieje w polskim i zagranicznym piwowarstwie, a do tego potrzebuję rzecz jasna solidnego wsparcia.

Oferta jest w pełni komercyjna, więc przejdźmy do szczegółów.

Kogo szukam, czyli pewne wymagania:

• znajomość podstawowych procesów piwowarskich, minimum kilka warek na koncie na bazie słodów. Innym słowy - piwowar domowy/rzemieślniczy
  • znajomość języka angielskiego w stopniu wystarczającym do swobodnego poruszania się po stronach anglojęzycznych oraz ew. sensowne przetłumaczenie krótkiego tekstu.
  • znajomość popularnych socjalmediów.
  • ortografia na poziomie expert. (lub przeglądarka internetowa ze słownikiem ;) ). Stylistyka na poziomie master. ;)
  • znajomość podstaw formatowania tekstu (wymagam rozróżniania bold od italic), minimalna znajomość html (w razie czego doszkolę online)

W praktyce - siedzisz pół albo i cały dzień na wszelakich stronach/forach/blogach piwowarskich, fejsbók je Ci z ręki, a IBU przeliczasz w pamięci, to zapewne właśnie Ty.

Co oferuję, czyli konkrety bez ściemniania:

• Wynagrodzenie w formie pieniężnej, które rzecz jasna nie spowoduje możliwości kupna Maserati (jeszcze), ale na pewno hobby stanie się jeszcze przyjemniejsze.
  • Zasady współpracy w pełni sformalizowane umową.
  • Wspólne wyjazdy w przypadku potrzeby relacji z imprez piwnych/piwowarskich.
  • Rozpoczęcie współpracy od stycznia 2013 roku.

Szersze szczegóły prześlę po kontakcie mailowym

Rekrutacja ważna do 15 grudnia 2012 z ewentualnym przedłużeniem.

Chęć przystąpienia do teamu proszę zgłaszać na adres elroy@piwo.org

Jeżeli coś jest nie jasne, nie napisałem, albo wymaga rozszerzenia to atakujcie śmiało w tym wątku.

Post został wypromowany jako artykuł

Mam już 13 zgłoszeń - nie spodziewałem się aż takiego odzewu ! :) Czas zgłoszeń pozostaje ten sam, czyli do 15 grudnia i nie będzie przedłużany.

W tym też okresie będę odpisywał na wszystkie maile.