Jump to content

Zimowe spotkanie piwowarów w Strzegomiu, 1-3 lutego 2013 - konkrety!

Marusia

Recommended Posts

Termin wybrany ze względu na wolne miejsca w fajnej miejscówie: www.stragona.com

Przyznaję się bez bicia, że nie byłam obadać osobiście - ale Somek polecał i foty wyglądają zachęcająco. I blisko Słodowni :-)

Cennik:

- pokój bez łazienki, osobodoba 35 zł

- pokój z łazienką osobodoba 55 zł

- śniadanie 8 zł

- impreza wieczorna w sobotę 60 zł od osoby - jadłospis na końcu posta.

Wykaz pokoi:

10 pokoi dwuosobowych BEZ łazienki, pojedyncze łóżka

10 pokoi dwuosobowych z łazienką, w tym jeden jest pokojem dla nowożeńców, reszta pojedyncze łóżka

1 pokój 5-cioosobowy, bez łazienki

2 pokoje 4-roosobowe, bez łazienki

2 pokoje 3-osobowe, bez łazienki

1 pokój 3-osobowy z łazienką

ZWIEDZANIE SŁODOWNI: w okolicach 11-12.00 w sobotę - to mam jeszcze nie obgadane do końca. To info dla osób, które np. nie będą chciały się spotkać przy piwku już w piątek, tylko dojechać w sobotę.

Do tego jeszcze można uwzględnić wykład (jeden z tych, które odbyły się na WWP 2012)- wynajem sali to 200 zł, zatem przyjmując nawet, że przyjedzie ktoś i nas będzie uświadamiał tylko za koszt noclegu i jedzenia trzeba doliczyć 400 zł do łącznej ceny. Zostawiam to zatem do rozpatrzenia - proszę o info przy zapisach, czy jesteś zainteresowany wykładem. Przy założeniu, że zapisze się na wyjazd co najmniej 20 osób dojdzie 20 zł od łebka. Zakładam, że nie zapisze się mniej osób :-)

UWAGA!!!

Proszę się zapisywać w następującym systemie - przykład:

------------------------------------------------------------------------------------

Pokój dwuosobowy z łazienką, 2 noclegi (jeśli jeden nocleg - podaj który):

1. Marusia

2. ..... (tutaj wpisujesz kolejną osobę, jeśli z kimś się umówiłeś, a jeśli nie, zostawiasz wykropkowane wolne miejsce)

Jestem/nie jestem zainteresowany uczestnictwem w wykładzie.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ZAPŁATA - w całości na zasadach przedpłaty - nikt nie będzie chodził i pilnował na miejscu, czy wszyscy się rozliczyli. Czy na konto Stragony, czy na moje, a ja zbiorczy przelew, to jeszcze się ustali później.

Jeśli są pytania, uwagi, czy cokolwiek - proszę o zadawanie je w temacie z ankietą - tutaj musi być względnie klarownie, żebym się nie pogubiła w obliczeniach :-)

Menu sobotniego wieczoru:

Zupa gulaszowa

3 rodzaje mięsa do wyboru, kotlety sojowe, ser camembert zapiekany

ziemniaki, kluski śląskie, frytki

3 rodzaje surówek

Zimna płyta (mięsa pieczone, kabanosy, różne rodzaje serów)

Chleb własnego wypieku ze smalcem i marynaty(ogórek, papryka, patison itp.)

Jajka faszerowane + Babeczki wegetariańskie (z łososiem, z masą jajeczno-pierczarkową)- pół na pół

Koreczki

Paluchy – różne smaki

Pierniczki, ciasteczka, orzeszki ziemne

Kawa, herbata

Soki, woda, coca-cola

AKTUALIZACJA 14.01

PROGRAM SPOTKANIA

PROGRAM - zarys:

1.02.1013, piątek

- zakwaterowanie uczestników - dorośli jesteście, sami traficie. W hotelu pokoje będą rozdzielone po nickach forumowych

- 18.00 - do upadłego - spotkanie w Małej Czarnej. UWAGA! Za rezerwację miejsc występuje opłata: 10 zł od osoby, do odbioru w postaci piwa przy barze. W praktyce widzę to tak, że każdy wpłacający kasę na moje konto uczestnik piątkowego spotkania dolicza te 10 zł, a na miejscu każdy dostanie kupon z kwotą do odbioru przy barze.

Właściciel bardzo się ucieszył, że będzie miał dobrych klientów (zapewniłam go, że nie będziemy przy jednym piwie cały wieczór siedzieć) i wyraził chęć spróbowania piwa domowego, zatem myślę, że każdemu, kto mu przyniesie swoje piwo da jakiś indywidualny rabacik :-D

2 lutego, sobota

6.00-10.00 śniadanie - nie zamawiam - kto będzie chciał, to zje w hotelu, a kto nie - kupi sobie bułkę, albo/i wypije piwo.

Zwiedzanie Słodowni

11.00 - 12.00 - pierwsza grupa

12.15 - 13.15 - druga grupa

Z wykładów rezygnujemy - za mało chętnych. Jeden wykład po pijaku obiecał Wogosz i myślę, że to wystarczy, zwłaszcza, że pewnie da przykład innym i będzie duuużo wykładów, a może nawet wykładania się i wykładania kart na stół.

Impreza w hotelu: od 16.00?

PIWA DOMOWE: przywieźcie tyle, żebyśmy pod koniec imprezy Żywca nie musieli pić.

3.02.103, niedziela.

6.00-10.00 śniadanie we własnym zakresie

Potem trzeźwienie, pożegnania i do domu.

PRZEDPŁATA w całości na moje konto:

Agnieszka Wołczaska-Prasolik

Multibank

95 1140 2017 0000 4502 0036 1088

Podawajcie w tytule przelewu swój NICK.

Przelewy wg następującego klucza:

- nocleg w pokoju z łazienką 55 zł od osoby za dobę

- nocleg w pokoju bez łazienki 35 zł od osoby za dobę

- impreza sobotnia 60 zł

- rezerwacja w MC 10 zł

Czyli przykładowo: biorę 2 noclegi w pokoju z łazienką, idę do MC w piątek, a w hotelu imprezuję w sobotę: przelew na 180 zł.

Edited by Marusia

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No ba - o piwie nie wspominałam, bo to chyba oczywiste :-) Na takie spotkania piwowarzy przywożą więcej, niż potrzeba, ale zawsze w razie czego można się pokusić o beczkę z jakiegoś zaprzyjaźnionego browaru komercyjnego :-)

Impreza w sobotni wieczor (bez noclegow).

1. somek

2. żona Agnieszka

Widzę, że parę osób pojawi się już w piątek. Czy coś jest planowane na piątek wieczór? Będzie można chociaż posiedzieć w sali? Czy na imprezkę przeznaczymy jakiś pokój (może być pokój dla nowożeńców ;])?

Widzę, że parę osób pojawi się już w piątek. Czy coś jest planowane na piątek wieczór? Będzie można chociaż posiedzieć w sali? Czy na imprezkę przeznaczymy jakiś pokój (może być pokój dla nowożeńców ;])?

Panie jakie tam plany na piątek, nuda jak to zwykle na takich spotkaniach. Będziemy siedzieć i narzekać "jakie to piwo niedobre". Co do pokoju, to "nowożeńcy" zapraszają :P ale może znajdzie się jakaś świetlica. Kolega ma blisko, to może podejdzie i sprawdzi.

Leszcz i Elroy - na ile nocy nie napisaliście. Jak nie odpowiecie, zapiszę, że na 2 i nie będzie odwrotu ;-)

Co do piątku: zobaczymy, ile osób zadeklaruje przyjazd w - jeśli sporo, to pomyślimy nad jakimś lokalem - chyba nawet coś w Strzegomiu ostatnio w knajpach spożywalnego gdzieś leją - moglibyśmy domowe zostawić na sobotę, a w piątek np. tu, tylko Wasyll lub Somek musieliby dać znać, czy sprawa aktualna, bo ostatni wpis jest z sierpnia, a pod znalezionymi w necie numerami telefonów nikt nie odbiera.

Edited by Marusia

W Malej Czarnej bylem z miesiac temu, takze aktualne. Na kranie byl Primator a w butelkach pare innych ciekawych piwek, miedzy innymi AleBrowar ;]

Mozna tez tu na pizze:

http://hotchilipizza.pl/kontakt.html

Maja tam lanego jasnego i ciemnego Litovela (zawsze to cos innego niz Polskie koncerniaki ;]). Pizzy tam nie jadlem, wiec nie mam zdania.

Panie jakie tam plany na piątek, nuda jak to zwykle na takich spotkaniach. Będziemy siedzieć i narzekać "jakie to piwo niedobre". Co do pokoju, to "nowożeńcy" zapraszają :P ale może znajdzie się jakaś świetlica. Kolega ma blisko, to może podejdzie i sprawdzi.

Hehe.. no w sumie to w Strzegomiu bywam. Ale z tego co wiem, to świetlicy tam nie ma. Stragona ogólnie to jest dom weselny, wiec raczej sala weselna jest do dyspozycji, ale to raczej nie za free ;]

pokój 2 osobowy z łazienką -2 noce

1.St. Anger

2.(w ciągu miesiąca powinienem to pole wyedytować)

nie jestem zainteresowany wykładem

Edited by St. Anger

UWAGA! W pierwszym poście nastąpiła zmiana menu oraz jego ceny - z 55 poleciała na 60 zł. Można to oczywiście o coś opitolić, ale chyba o 5 zł nie ma co się kłócić?

Podsumowanie dotychczasowej zajętości miejsc:

I. Pokój 2-osobowy, z łazienką, 2 noclegi, bez szkolenia

1. Marusia

2. mąż chyba - jeszcze go nie pytałam:-)

II. Pokój dwuosobowy z łazienką, 2 noclegi, bez szkolenia

1. josefik

2. Jadwiga bądź żona

III. Pokój dwuosobowy z łazienką, 2 noclegi, bez szkolenia

1. Undeath

2. żona

IV. Pokój 2-osobowy, nowożeńcy, z łazienką, bez szkolenia

1. Leszcz007

2. Żona

V. Pokój dwuosobowy z łazienką, 2 noclegi, bez szkolenia

1.St. Anger

Pokój byle jaki, 2 noclegi, bez Jadwigi, bez szkolenia

1. Elroy

2..........

Somek i Agnieszka: tylko impreza

1. Marusia

1. josefik

2. Jadwiga bądź żona

1. Undeath

2. żona

1. Leszcz007

2. Żona

1.St. Anger

1. Elroy

2. Zgoda

Fidel

Dwa noclegi

Pokój obojętny, ale z Raczkiem,

Bez szkolenia.

Przytargam tyle browara ile się zmieści do pociągu ;)

No Raczek, dawaj!

Jak już pisałem do ciebie wcześniej na PW ja chętnie pojadę i się na pewno w ostatniej chwili nie wycofam i wykład również mnie nie intersuje. A pokój raczej z łazienką co Fidel ?

Edited by raczek84

1. Marusia

1. josefik

2. Jadwiga bądź żona

1. Undeath

2. żona

1. Leszcz007

2. Żona

1.St. Anger

1. Elroy

2. Zgoda

Pokój - to jak, dla brudasów, czy spa? - 2 noclegi, bez wykładu

1. Fidel

2. Raczek

VI. Pokój dwuosobowy z łazienką

1. danielson83

2. żona