Maryush Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Proponuje dodać na stronie głównej przynajmniej po jednej recepturze danego stylu (nie koniecznie od razu wszystkich stylów). Ale np. takich łatwiejszych/popularniejszych, jak Hefe-Weizen, Porter, Porter Bałtycki, Stout.. itp. Dorobek 6 receptur nie jest zbyt imponujący, a na forum pojawiło się już wiele sprawdzonych, prostych przepisów, które warto byłoby wyróżnić w ww dziale.. Z doświadczenia Wam powiem, że zanim zacząłem wnikliwie studiować forum to od receptur zacząłem. Porównałem wykaz składników z ofertą sklepów.. starałem się ocenić jakie to koszty i jaki stopień skomplikowania.. Prawdopodobnie tak postępuje gro początkujących piwowarów.. Bardzo przydał się artykuł http://www.piwo.org/artykuly/sposoby-warzenia-piwa/ Piszę to wszystko z punktu widzenia początkującego piwowara, który dopiero zaczyna szukać informacji na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Strona główna nie jest specjalnie, jak sam słusznie zauważyłeś, aktualizowana bo od prawie miesiąca staram się wdrożyć nowy silnik. W tym momencie pozostaje mi jedynie dopracować kwestie wizualne i myślę, że w połowie marca zobaczymy o wiele więcej informacji. Uwagi Twoje są bardzo cenne i zdecydowanie na miejscu. Dzięki temu wiemy, gdzie położyć większy nacisk. Od mnie +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Proponuje dodać na stronie głównej przynajmniej po jednej recepturze danego stylu ----------Dorobek 6 receptur nie jest zbyt imponujący, a na forum pojawiło się już wiele sprawdzonych, prostych przepisów, które warto byłoby wyróżnić w ww dziale.. Z doświadczenia Wam powiem, że zanim zacząłem wnikliwie studiować forum to od receptur zacząłem. Porównałem wykaz składników z ofertą sklepów.. starałem się ocenić jakie to koszty i jaki stopień skomplikowania.. Prawdopodobnie tak postępuje gro początkujących piwowarów.. Piszę to wszystko z punktu widzenia początkującego piwowara, który dopiero zaczyna szukać informacji na ten temat. Bardzo dobry pomysł. Sam często zaglądam do tego działu, ale nic nowego się nie pojawia szkoda. pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franekkkk Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Może podawać też przybliżony koszt surowców? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Może podawać też przybliżony koszt surowców? to chyba nie jest najlepszy pomysł, ceny bardzo się zmieniają i np. za rok pewnie będą już dawno nieaktualne. Poza tym zaopatrujemy się w różnych miejscach, a ceny czasami znacznie się różnią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Może podawać też przybliżony koszt surowców? Dorii już sporo napisała, ale dodam tylko, że przecież nie robimy tego dla pieniędzy. Poza tym niekoniecznie potrzebujemy świeżego narybku, spośród ludzi, którzy chcą się znieczulić mniejszym kosztem niż kupując piwo w sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 myślę żę na stronie głównej to raczej odnośnik do działu receptury Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 myślę żę na stronie głównej to raczej odnośnik do działu receptury Nie, taki link nic nie daje. Ideałem do którego należy dążyć jest receptura na witbiera na stronie głównej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Nie, taki link nic nie daje. Ideałem do którego należy dążyć jest receptura na witbiera na stronie głównej. No fajne ale przy 5-10 recepturach nie będzie miejsca na inne informacje Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Nie' date=' taki link nic nie daje. Ideałem do którego należy dążyć jest receptura na witbiera na stronie głównej.[/quote']No fajne ale przy 5-10 recepturach nie będzie miejsca na inne informacje Receptury będą na głównej stronie w innej formie, co za tym idzie, zdecydowanie przejrzyściej. Wszystko się zmieści. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franekkkk Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Może podawać też przybliżony koszt surowców? to chyba nie jest najlepszy pomysł' date=' ceny bardzo się zmieniają i np. za rok pewnie będą już dawno nieaktualne. Poza tym zaopatrujemy się w różnych miejscach, a ceny czasami znacznie się różnią.[/quote'] nie bralem tego pod uwagę ale racja w każdym sklepie cena może być różna Dorii już sporo napisała, ale dodam tylko, że przecież nie robimy tego dla pieniędzy. Poza tym niekoniecznie potrzebujemy świeżego narybku, spośród ludzi, którzy chcą się znieczulić mniejszym kosztem niż kupując piwo w sklepie. Warzenie piwa w domu tylko po to zeby sie znieczulić powinno być karane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now