Jump to content

Dysza do mycia butelek z Browamatora

H.M.

Recommended Posts

Tak troszke oFF. Sprawdza się wam ta myjka??

To jest bardziej urządzenie do płukania a nie myjka.

To prawda, choć ciśnienie jest na tyle duże, że cześć osadów z dna wyczyści.

Na pewno nie wyczyści nalotu na ściankach butelki

Macie jakieś patenty na zamocowanie tego?

Osobnego kranu nie zrobię. W grę wchodzi tylko mocowanie tymczasowe, na któryś kran - Najlepiej w łazience, czyli końcówka żeńska. Potrzebował bym więc przejściówki z jednej strony męskiej wkręcanej w dysze, z drugiej strony też męskiej wkręcanej w kran w miejsce końcówki (perlastora). Dostane gdzieś coś takiego?

Potrzebował bym więc przejściówki z jednej strony męskiej wkręcanej w dysze, z drugiej strony też męskiej wkręcanej w kran w miejsce końcówki (perlastora). Dostane gdzieś coś takiego?

Nazywa się to nypel i dostaniesz w sklepie hydraulicznym (jeśli dobrze zrozumiałem)

Macie jakieś patenty na zamocowanie tego?

Osobnego kranu nie zrobię. W grę wchodzi tylko mocowanie tymczasowe, na któryś kran - Najlepiej w łazience, czyli końcówka żeńska. Potrzebował bym więc przejściówki z jednej strony męskiej wkręcanej w dysze, z drugiej strony też męskiej wkręcanej w kran w miejsce końcówki (perlastora). Dostane gdzieś coś takiego?

musisz znaleźć taką ,przejściówkę" z pół cala wewnętrzny gwint na 3/4 z zewnętrznym z drobnym gwintem , ja znalazłem na ogrodniczym w Castoramie

od strony kranu będzie potrzebna uszczelka.

Edited by pepe11

Generalnie zbyteczny gadżet, a zwłaszcza w bloku. Od lat (trzech) używamy kawałka rurki 10 z dolutowanym gwintem 1/2 cala przykrecaną do węża od prysznica. Tani i niezawodny patent.

anmar - poza kręceniem kurkiem tam i z powrotem, albo marnotrawieniu wody, to pomysł OK.

sziszi - ale w kranie jest gwint drobnozwojowy... w sporym markecie budowlanym mi powiedzieli, że nypla z takim nie dostanę.

Nie wiecie, czy jest gdzieś szansa taki dostać?

sziszi - ale w kranie jest gwint drobnozwojowy... w sporym markecie budowlanym mi powiedzieli, że nypla z takim nie dostanę.

Nie wiecie, czy jest gdzieś szansa taki dostać?

kupiłem w castoramie

Pewnie chodzi o nypel M24 x 3/4 lub M22 x 3/4

Jak pytałeś na Kasprowicza, to się nie przejmuj, znalazłem na szybkiego w necie.

http://www.sanitop.de/pl/produkte_sub.html?main_cat_nr=48644&sec_cat_nr=77125

Będę w jakimś lepszym sklepie to Ci popatrzę.

• 7 years later...