Jump to content

[piwolog] King of Marketing

Pierre Celis

Recommended Posts

Postanowiłem dorocznie przyznawać nagrodę najlepszym piwnym marketingowcom. Nagroda nazywać się będzie “Złoty Stetoskop Piwologa” i będzie przyznawana jednemu browarowi – bez względu na to czy jest duży czy mały, przemysłowy czy kontaktowy, partyjny czy bezpartyjny. Ważne, żeby marketing był odważny, bezkompromisowy i agresywny.

W tym roku, rzutem na taśmę, nagrodę otrymuje

[fanfary]

[tadaaa]

Łebskie Coś

[co zleca produkcję Witnicy]

Tak tak, zleca produkcję, bo raczej nie stoją za tym ludzie i pomysł.

Akcja pod tytułem stwórzmy nagrodę i przyznajmy ją sobie sami tak mnie urzekła, że werdykt nie mógłby być inny. Wiem, ze z zazdrością w tym momencie spoglądają takie potęgi jak Kampania Piwowarska czy Grupa Żywiec, ale w tym roku muszą obejść się ze smakiem. Ich marketingowcy nie byli tak “łebscy” by zdobyć tą lukratywną nagrodę.

Zatem Łebski Browar przez cały przyszły rok nieodpłatnie i całkiem obiektywnie będzie się mógł posługiwać znakiem Złotego Stetoskopu o ile sam sobie ten znak narysuje i wykupi prawa do używania tego znaku za jedyne, promocyjne 10 złotych talarów. Gratuluję!

A dla tych, którzy wątpią w obiektywność jednoosobowego jury, kilka zrzutów ekranu:

tp1

tp2

tp3

1775 b.gif?host=bimbelt.wordpress.com&blog=17

Wyświetl pełny artykuł

takie medale i certyfikaty to niestety występują w całej spożywce (przynajmniej w Polsce) gdy ktokolwiek kupi coś z certfikatem/.nagrodą/medalem etc niech sobie sprawdzi kto taki certyfikat/medal wystawia - się nie zdziwcie ! :D