Jump to content

Piwa z browaru Miłosław


Recommended Posts

Wczoraj piłem kilka tych piw, m.in. Marcowe. Wszystkie mają specyficzny smak słodowy (Marcowe najbardziej), który bardzo mi pasuje. Osobiście takiego jeszcze nie udało mi się uzyskać w domu. Nie wiecie może jakich sodów tam używają?

Link to comment
Share on other sites

Poza jednym - takich jak wszędzie. Pilzneński, monachijski, karmelowe... Ten jeden inny to bardzo ciemny karmelowy, który sami sobie produkują.

Raczej palony, bo produkują go przez prażenie słodu pilzneńskiego.

Link to comment
Share on other sites

Właśnie konsumuje to piwo, dostałem taki pakiet w szynie na Sylwestra, ale jakoś nie mogłem się do tego zabrać.

U mnie jest zarąbisty DMS, nie pasuje mi to jakoś do marcowego. To jest przewodnia nuta, potem słodowość, chlebek.

Link to comment
Share on other sites

Ja kilka dni temu próbowałem marcowego Miłosław. Cóż.... jedyne co mogę powiedzieć to to , że nie dokończyłem kufla. Właśnie ta słodowość ( chyba ?:) ) jest dla mnie zbyt przytłaczająca. Alkohol też zbyt mocno czuć w tym piwie. Jak dla mnie kiepskie , ale może za dużo sobie obiecywałem :)

Edited by pepek84
Link to comment
Share on other sites

Ale w sumie nie o własnych odczuciach ma być ten wątek tylko jak to zrobić.

Proponuję duży udział melanoidynowego, i jakiegoś jasnego karmelowego.

Jak dms miałby też być to krótkie gotowanie może pomóc

Edited by josefik
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.