Faszysta Rasista Homofob Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Wczoraj piłem kilka tych piw, m.in. Marcowe. Wszystkie mają specyficzny smak słodowy (Marcowe najbardziej), który bardzo mi pasuje. Osobiście takiego jeszcze nie udało mi się uzyskać w domu. Nie wiecie może jakich sodów tam używają? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Poza jednym - takich jak wszędzie. Pilzneński, monachijski, karmelowe... Ten jeden inny to bardzo ciemny karmelowy, który sami sobie produkują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dori Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Poza jednym - takich jak wszędzie. Pilzneński, monachijski, karmelowe... Ten jeden inny to bardzo ciemny karmelowy, który sami sobie produkują. Raczej palony, bo produkują go przez prażenie słodu pilzneńskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Właśnie konsumuje to piwo, dostałem taki pakiet w szynie na Sylwestra, ale jakoś nie mogłem się do tego zabrać. U mnie jest zarąbisty DMS, nie pasuje mi to jakoś do marcowego. To jest przewodnia nuta, potem słodowość, chlebek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepek84 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 (edited) Ja kilka dni temu próbowałem marcowego Miłosław. Cóż.... jedyne co mogę powiedzieć to to , że nie dokończyłem kufla. Właśnie ta słodowość ( chyba ? ) jest dla mnie zbyt przytłaczająca. Alkohol też zbyt mocno czuć w tym piwie. Jak dla mnie kiepskie , ale może za dużo sobie obiecywałem Edited January 15, 2013 by pepek84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karczmarz Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 Alkohol też zbyt mocno czuć w tym piwie. Mnie o dziwo w ich pilznerze przytłoczyła woń alkoholu, bardzo przeciętne piwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
josefik Posted January 16, 2013 Share Posted January 16, 2013 (edited) Ale w sumie nie o własnych odczuciach ma być ten wątek tylko jak to zrobić. Proponuję duży udział melanoidynowego, i jakiegoś jasnego karmelowego. Jak dms miałby też być to krótkie gotowanie może pomóc Edited January 16, 2013 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now