Jump to content

etykiety piw domowych - uzupełniamy galerię

elroy

Recommended Posts

Hej !

Mam gorącą prośbę :)

Chciałbym uzupełnić galerię o etykiety piw domowych. Jeżeli macie zeskanowane, lub skaner pod ręka i chcielibyście, aby znalazły się w galerii na piwo.org to zapraszam do tego wątku.

Każda dodana etykieta znajdzie się w galerii!

Zdjęcia proszę dodawać przez formularz w okienku dodawania nowego posta lub z zewnętrznego źródła. W pierwszym przypadku, proszę pamiętać, że zdjęcie pojawi się tylko wtedy, gdy po dodaniu fotki do formularza klikniemy w "Potwierdź". Podgląd postu skasuje przygotowane do wysłania zdjęcie i operację będzie trzeba powtórzyć

Na początek pierwsza etykieta z pierwszego piwa :) Rocznik 2002 :) Nie bardzo wiedziałem, co i jak więc na etykiecie trochę bzdur. Jako ciekawostkę dodam, że etykieta została przedrukowana w tygodniku Aktivist :)

Moje etykiety są w podpisie - możesz korzystać do woli :)

edit: dodałem 2, których na stronie chyba nie mam (dodam, że te piwa dopiero będą warzone, więc parametry są kopiowane z poprzednich etykiet i później będą poprawaiane :))

Edited by slobodan

Moje etykiety są w podpisie - możesz korzystać do woli :)

edit: dodałem 2, których na stronie chyba nie mam (dodam, że te piwa dopiero będą warzone, więc parametry są kopiowane z poprzednich etykiet i później będą poprawaiane :))

Super, zdjęcia dodane :) Czekam na kolejne pracy piwowarów :)

• 4 weeks later...

A oto oficjalna prezentacja browaru "Zielony Smok" i pierwszą etykietkę. Nie jest to jeszcze wersja ostateczna więc proszę ją jeszcze nigdzie dalej nie posyłać. I od razu uprzedzę pytanie czarno-biała jest dlatego iż nie posiadam kolorowej drukarki ( i zabawa z kolorami jest trochę trudniejsza).

Ja będę ciut krytyczny. Ten gotyk a la schwabacha (chyba tak to się pisze) trochę nie pasuje do nazwy. Jest fajna czcionka w stylu celtic, która znacznie lepiej pasowałaby do stylistyki etykiety. Niemniej ogólnie zapowiada się ładnie. Własna praca, czy z gotowych wzorów?

Edited by e-prezes

• 1 month later...

Pomysł z etykietami jest całkiem całkiem;) Tylko na czym to kleić - kartki samo przylepne ?? Od jakiegoś czasu próbuje takie kupić ale nie mam gdzie - muszę się do miasta ruszyć :) Chyba że kleicie na czymś innym ??

Jak na razie zrobiłem 2 etykiety - historyczne :)

Pomysł z etykietami jest całkiem całkiem;) Tylko na czym to kleić - kartki samo przylepne ?? Od jakiegoś czasu próbuje takie kupić ale nie mam gdzie - muszę się do miasta ruszyć :) Chyba że kleicie na czymś innym ??

Jak na razie zrobiłem 2 etykiety - historyczne :)

Drukujesz na normalnym papierze, a kleisz klejem biurowym w sztyfcie. Jeśli mogę coś doradzić, to takim z lepszych. Bardzo dobrze się trzyma na sucho i ładnie, gładko schodzi przy odmaczaniu. Etykiet samoprzylepnych nie polecam, po pierwsze dlatego, że drogie, po drugie dlatego, że ciężko odkleić (choć to zależy od modelu).

Do wcześniejszych postów - kopalnią ciekawych fontów, jest ta oto strona. Polecam.

Edited by kopyr

• 2 weeks later...

to i ja wrzucam jedną etykietę. Warka nr 6. Piwo zdobyło I nagrodę na IV Powiatowym Konkursie Dziedzictwa Kulinarnego "Smaki Krajny i Pałuk" Witosław 2007 oraz wyróżnienie w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w Przysieku k. Torunia

Moje etykiety mają te same zdobienia (różnice bywają niewielkie), więc nie wiem czy jest sens zamieszczania pozostałych

to i ja wrzucam jedną etykietę. Warka nr 6. Piwo zdobyło I nagrodę na IV Powiatowym Konkursie Dziedzictwa Kulinarnego "Smaki Krajny i Pałuk" Witosław 2007 oraz wyróżnienie w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo w Przysieku k. Torunia

Moje etykiety mają te same zdobienia (różnice bywają niewielkie), więc nie wiem czy jest sens zamieszczania pozostałych

Oczywiście dodałem i gratuluję wyróżnień :(

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...