Smul&Sons Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Ostatnio się przerzuciłem na takie etykietki: Bardzo ładne. Masz do tego kontry ze składem i datami warzenia/ rozlewu? Sorry, dopiero teraz przeczytałem, póki co nie mam ale postaram się niedługo wprowadzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexy Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 (edited) Etykiety dwuczęściowe - centralnie na butelce obrazek, poniżej na dole butelki dookoła pójdzie pasek. ' Edited January 21, 2017 by Alexy nms007, Kamil J and Mały 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Widzę, że są tutaj prawdziwi artyści piwnych etykiet, nie to co ja Mam pytanie, czy znalazłaby się jakaś dobra dusza, która pomogłaby zrobić podobną prostą etykietę na piwo weselne? Wesele mam w sierpniu, myślałem, że sam podobałam z etykietą ale zadanie mnie przerasta. Wydaje mi się, że dla wprawionej osoby to relatywnie łatwe. Chodzi mi o coś jak poniżej, zdjęcie młodej pary (tzn tych ludzików) i informacje na temat piwa. Jaki program to ogarnia? Druga sprawa, na czym drukujecie etykiety? Jakiś konkretny papier, zwykła drukarka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beu Posted February 21, 2017 Share Posted February 21, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil J Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Druga sprawa, na czym drukujecie etykiety? Jakiś konkretny papier, zwykła drukarka? Ja drukuję na zwykłym papierze w punktach ksero u mnie w mieście (czasem tylko warto sprawdzić jakość kolorowego druku w poszczególnych miejscach. Na jednej stronie mam 3 etykiety (Strona to ok. 1,5 zł). Wiadomo, że jak masz czas i chęci, to można się bawić z bardziej matowym papierem itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil J Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Etykiety do mojego najnowszego piwa - tak jak poprzednie, zaprojektowane przez koleżankę z ASP beu and Smul&Sons 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beu Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Małe nawiązanie do obrazu Juliana Fałata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brewlover Posted February 23, 2017 Share Posted February 23, 2017 O! Zbieranie chmielu! Super pomysł & fajny efekt Jarzyn_waleczny and beu 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Switala18 Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 (edited) niektórzy w grafice to wymiatają np. Olo. szacun Edited February 3, 2018 by Switala18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Switala18 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 dorzucę kilka swoich etykiet które wykonałem do moich darek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 35 minut temu, Switala18 napisał: które wykonałem Mi się podobają - kolorujesz ręcznie te detale czy to drukowane? Jedna sprawa: ortograficzny błąd chyba na każdej. Alkohol a nie alkochol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Switala18 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 wiem wiem ale to można powiedzieć taki nie zamierzona gafa ? ale dzięki temu wiem że każdy czyta etykietę jeżeli chodzi o kolory to drukuję czarnobiałe a później z córką kolorujemy (8lat czasem pomaga mi w niektórych wyspach warzenia?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 (edited) 11 godzin temu, Switala18 napisał: później z córką kolorujemy Super. Ja dotychczas raz podebrałem swojej kredkę i pokolorowałem na czerwono rękę z ostatniej warki. Edited February 5, 2018 by zasada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Switala18 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 (edited) etykieta do aktualnie uwarzonej warki - ciemny lager Edited February 5, 2018 by Switala18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 (edited) Złota łopata. Znalazłem nowy pomysł na ety do Smashy. Widać od razu co z czym, przy udziale czego. Wcześniej większa, klejona centralnie: Teraz wąska idąca dołem butelki: Edited April 23, 2018 by zasada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
garot Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 (edited) Fajny dział i ładne prace, też pokażę swoją pierwszą oraz najnowszą: Edited September 21, 2018 by garot BitterEater and cml 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted March 10, 2020 Share Posted March 10, 2020 (edited) Złota łopata *2. Po poście z szablonem etykiety, pomyślałem, że wrócę do klecenia czegoś więcej niż prostych tekstowych. Wyszedłem od wzoru z Canvy, dwa dni klikania i taki wstępny wygląd. Do poprawy kilka spraw, szczególnie pełen kolor na jakiś rzucik zamienić i znaleźć z cztery domyślne palety do wykorzystania. edit 16.04: Od początku zabawy z etykietami starałem się zakładać, jak w wypadku robienia plakatów na koncerty/ potańcówki, żeby robić pod kątem faktycznie posiadanych możliwości druku. Projektowany full kolor plakat, który powielany ma być na cz-b ksero zazwyczaj wychodzi bardzo ciemny, nieczytelny etc. Dlatego zmodyfikowałem ten wielokolorowy do warunków cz-b drukarki i ksero Edited April 18, 2020 by zasada josephson 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markin Posted May 15, 2020 Share Posted May 15, 2020 Wprawdzie jeszcze nie uwarzone, ale projekty etykiet na serię piw na kveikach już wstępnie gotowe(pozostanie kwestia uzupelnienia parametrów), więc i ja się pochwalę? Mały 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mały Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 (edited) Taka okolicznościowa etka z okazji początku edukacji mojego syna Kazika Edited September 11, 2020 by Mały Fidel, anatom and Jarzyn_waleczny 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarzyn_waleczny Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 15 godzin temu, Mały napisał: Taka okolicznościowa etka z okazji początku edukacji mojego syna Kazika Wzory skróconego mnożenia trzeba było wrzucić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielaq Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Wrzucę i swoje alc w drugim się nie zgadza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted July 9, 2022 Share Posted July 9, 2022 Znowu złota łopata, ale przeglądałem swoje ety i trzy z ostatniego roku szczególnie mi się spodobały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted August 17, 2022 Share Posted August 17, 2022 Ktoś będzie wysyłał? Strasznie mnie jara ten konkurs, śledziłem go od dawna a teraz dopiero pomyślałem, że można by podesłać swoje wypociny. Podejrzewam, że boom sprzed kilku lat, widoczny w tym wątku już przeminął ale może jakieś "honorable mentions" złapie ktoś z piwoorga? edit: Zacząłem się przekopywać przez etykietkowy wątek na HBT: https://www.homebrewtalk.com/threads/show-us-your-label.229144 i myślę, że nie ma wstydu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
garot Posted October 1, 2022 Share Posted October 1, 2022 Przesyłam moje etykiety z 2 ostatnich piw: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted October 14, 2022 Share Posted October 14, 2022 Ogłoszono wyniki konkursu BYO, Polskę reprezentują trzy etykiety/ osoby w dziale wspomnień honorowych: Barbara Pospiech, Mateusz Haberka i najbardziej na forum znany Piotr Pieta (galeria piwo.org). Zatem grstulacje @Zdrawko!!! Więcej: https://byo.com/article/2022-label-contest-winners/ Zdrawko 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts