coder Posted January 29, 2013 Share Posted January 29, 2013 Aromat: melanoidyny, alhehyd octowy (zielone jabłko) Piana: niska, gęsta, dość trwała Barwa: herbaciana, lekko mętne Smak: złożona słodowość, mocne nutki opiekane i melanoidynowe jak w koźlaku, końcówka goryczkowa Goryczka: dość wysoka, długa, pozostająca, pochodząca bardziej od słodów. Odczucie w ustach: pełne, gładkie Ogólne wrażenie: przyjemne piwo, jak na marcowe zbyt ciężkie, za dużo słodów specjalnych, wkracza już w regiony koźlakowe. Aromat nieco wadliwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Dziękuję za ocenę i za wskazanie problemu (aldehyd octowy ; zielone jabłko). Znalazłem już na forum coś o tym i wiem co było przyczyną tej wady. Każda wskazówka pomoże mi warzyć w przyszłości lepsze piwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now