klarin Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Bierze ktoś udział w tytułowych aukcjach o dolara (to takie jak przedstawiają serwisy typu http://www.hotbid.pl czy http://bravosms.pl) Ma ktoś jakieś z tym doświadczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 U nas raczej aukcje piwne, np jaki browar dzisiaj kupujemy. Lub który browar doprowadzamy do upadku naszym warzeniem. JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 U nas raczej aukcje piwne, np jaki browar dzisiaj kupujemy. Lub który browar doprowadzamy do upadku naszym warzeniem. JK Szczerze mówiąc nie ufam takim "okazjom". Nie ma nic a darmo w naszych czasach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Szczerze mówiąc nie ufam takim "okazjom". Nie ma nic a darmo w naszych czasach. Za darmo to nawet po buzi nie dostaniesz, musisz sobie zasłużyć.JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Za darmo to boli gardło. Mnie na ten przykład Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarin Posted March 2, 2009 Author Share Posted March 2, 2009 Hehe mnie jeszcze brzuch i czasem trzustka - grunt że wątroba nie odmawia posłuszeństwa:) A wracając do tematu to zauważyłem że na tym hotbidzie przedmioty idą za bezcen - o co tu kaman? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boldo Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 polega to na tym że: 1)Kupujesz podbicie np za 1zł+VAT 2)Startuje aukcja z jakims przedmiotem i czasem np. 2h cena od 0,01zł 3)Kazde podbicie (na ktore wydasz ten "impuls" zwieksza cene o +0,01zł i przedłuża aukcje o +10s i się prowadzi dopuki Cie inny nie przebije 4)Czyli np jak coś kończy się za 10,00 zł czyli było 1000 podbić na które ludzie wydali 1000zł + VAT. A Firma sprzedaje za Te 10zł. Zysk 990zł minus wartosc przedmiotu. Oczywiści te impulsysa wykorzystywane i nie wracaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Są niesprawdzone informacje, że podobne serwisy jak np fruli.pl oszukują używając botów, po to, aby użytkownicy dokupywali kredyty. Do fizycznych tanich transakcji dochodzi b. rzadko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boldo Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 Według mnie to jest pewna informacja w wielu przypadkach. Ostatnimi czasami takich serwisów powstało mnóstwo. Na początek muszą wystawić kilka laptopów, telefonów, .... ; a przecież klientów mają ~100 więc narażali by się tylko na straty a muszą się rozpromować. Napewno w wielu przypadkach są wystawiane fikcyjne przedmioty z góry przeznaczone na to że sami je zgarną Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarin Posted March 4, 2009 Author Share Posted March 4, 2009 (edited) No tak - dużo się czyta odnośnie nie wiadomo jakich przekrętów ale tak na pawde nigdzie nie znalazłem wiarygodnego źródła. Może jestem naiwny ale gdyby dochodziło do jakichkolwiek matactw to już dawno pewnie zajęłaby się tym nasza kochana policja. Nie zdziwiłbym się dyby te wszystkie negatywne odpowiedzi były tylko wymysłem jakiejś grupy frustratów. A swoją drogą zauważyłem że na częsci tych serwisów przedmioty idą za śmieszne pieniadze - więc gdzie tu oszustwo? Edited March 4, 2009 by klarin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Oszustwo jest tak czy inaczej. Bo ten system gra na naiwności ludzi, że kupią coś tanio, ale za udział w aukcji muszą płacić. Dla mnie kompletnie niewiarygodne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Jeśli jest tak, jak pisał boldo, to dla mnie jest to takie samo "oszustwo" ja gra w dużego lotka - zwykły hazard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Normalna piramida czy inna Argentyna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 U nas jest taki system http://www.za10groszy.pl - fajnie ludzi za idiotów robią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wena Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Naiwnych nie sieją sami się rodzą.JK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts