Jump to content

Czołem, smacznego i na zdrowie.


gajovy

Recommended Posts

Właśnie przelałem na cichą fermentację swoją drugą w życiu warkę... więc nieśmiało zaczynam już o sobie myśleć jako o piwowarze domowym.

 

Lubię piwa ciemne i treściwe, a przygodę z warzeniem zacząłem z okazji narodzin syna, na które to uwarzyłem pierwszą warkę dymionego stouta. Był nie dość dymiony i zbyt mocno drożdżowy, ale frajda była na tyle duża, że przesłoniła niedociągnięcia produktu.

 

Docelowo zmierzam w kierunku dymionych stoutów/porterów oraz koźlaków, ale po drodze zamierzam próbować wielu innych odmian.

 

... na zdrowie!

Link to comment
Share on other sites

Witaj, powodzenia dobrze że obierasz smaki ale nie raz trzeba robić takie, jakimi warunkami dysponujesz :beer:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.