gajovy Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Właśnie przelałem na cichą fermentację swoją drugą w życiu warkę... więc nieśmiało zaczynam już o sobie myśleć jako o piwowarze domowym. Lubię piwa ciemne i treściwe, a przygodę z warzeniem zacząłem z okazji narodzin syna, na które to uwarzyłem pierwszą warkę dymionego stouta. Był nie dość dymiony i zbyt mocno drożdżowy, ale frajda była na tyle duża, że przesłoniła niedociągnięcia produktu. Docelowo zmierzam w kierunku dymionych stoutów/porterów oraz koźlaków, ale po drodze zamierzam próbować wielu innych odmian. ... na zdrowie! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afghan Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Witam i powodzenia życzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bastisz Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Witaj, powodzenia dobrze że obierasz smaki ale nie raz trzeba robić takie, jakimi warunkami dysponujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Witam, pysznych warek życzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Dużo zdrowia dla syna i sukcesów seniora Witaj na forum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marbelka Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 uwarzyć warkę z okazji narodzin syna-bezcenne Za wszystko inne zapłacisz kartą mastercard samych udanych warek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Cześć!. niech piwo będzie z Tobą Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts