Skocz do zawartości

Czołem, smacznego i na zdrowie.


gajovy

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przelałem na cichą fermentację swoją drugą w życiu warkę... więc nieśmiało zaczynam już o sobie myśleć jako o piwowarze domowym.

 

Lubię piwa ciemne i treściwe, a przygodę z warzeniem zacząłem z okazji narodzin syna, na które to uwarzyłem pierwszą warkę dymionego stouta. Był nie dość dymiony i zbyt mocno drożdżowy, ale frajda była na tyle duża, że przesłoniła niedociągnięcia produktu.

 

Docelowo zmierzam w kierunku dymionych stoutów/porterów oraz koźlaków, ale po drodze zamierzam próbować wielu innych odmian.

 

... na zdrowie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.