goral89 Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Witam jestem w trakcie zacierania ok.23 l dry stouta i 11,5 Oyster Stouta. Czy ktoś ma jakieś doświadczania z dodawaniem ostryg ( mam na myśli kiedy? ) Ostrygi już obrane i czekają na swoją kolej. Planuje tuzin 2 (rozmiar) na 11,5 l. Myślicie że paczka safale s-04 wystarczy na 33 litry piwa ? Mialem nadzieje zebrac piane na stouta ostrygowego z robusta lecz niesesty piana już nikła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacenty Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral89 Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje. Ja już przeczytalem praktycznie wszystko na homebrewtalk ale niestety wolałbym jakieś szczegóły od naszych Narazie moj plan to na 50 min mieso z muszlami i na 0 min wode z ostryg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 będzie możliwość degustacji?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral89 Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 będzie możliwość degustacji?? jasne:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 To jestem pierwszy w kolejce :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral89 Posted March 8, 2013 Author Share Posted March 8, 2013 Prosiłbym o rade w sprawie us-04 na 33 l piwa? dają rade ? AndrzejKu masz zaklepane Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrblaha Posted March 8, 2013 Share Posted March 8, 2013 Na 50l dają to i na 33l sie sprawdzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goral89 Posted March 9, 2013 Author Share Posted March 9, 2013 (edited) Na 50l dają to i na 33l sie sprawdzą. Jakiś sposób ? mam 2 osobne warki jak je podzielić ? Edited March 9, 2013 by goral89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagarin Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 może ktoś próbował zrobić takie coś smacznego Link to comment Share on other sites More sharing options...
depesz Posted March 9, 2013 Share Posted March 9, 2013 No to można powiedzieć - prawdziwe piwo z jajami!;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now