Jump to content

Stout ostrygowy


goral89

Recommended Posts

Witam jestem w trakcie zacierania ok.23 l dry stouta i 11,5 Oyster Stouta. Czy ktoś ma jakieś doświadczania z dodawaniem ostryg ( mam na myśli kiedy? ) Ostrygi już obrane i czekają na swoją kolej. Planuje tuzin 2 (rozmiar) na 11,5 l. Myślicie że paczka safale s-04 wystarczy na 33 litry piwa ? Mialem nadzieje zebrac piane na stouta ostrygowego z robusta lecz niesesty piana już nikła.

Link to comment
Share on other sites

Gdzieś czytałem, że 15-20 minut przed końcem gotowania się je dodaje.

Ja już przeczytalem praktycznie wszystko na homebrewtalk ale niestety wolałbym jakieś szczegóły od naszych :) Narazie moj plan to na 50 min mieso z muszlami i na 0 min wode z ostryg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.