strzelczyk76 Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 (edited) Otrzymane od prężnie rozwijającego się browaru zza miedzy - dzięki Jejski. Piwo koloru jasnozłotego, po mocnym schłodzeniu mętne, klaruje się wraz z ogrzaniem w kuflu. Po nalaniu bardzo ładna drobna piana na 3-4 cm, po jakiejś minucie opada do 0,5 cm warstwy i taka już pozostaje do końca (pewnie z czasem będzie jeszcze lepsza). Dobre nasycenie, bardzo drodne opęcherzyki gazu leniwie odrywają się od dna. W zapachu dominują wyraźnie słodowe aromaty, wręcz jakby miodowe, w tle bardzo lekkie chmielowe nuty. Smak - piwo bardzo treściwe, pełne, mocno słodowe, widać płytko odfermentowane, na granicy słodkości, bardzo lekko chmielone, ale po przełknięciu zostawia wyraźną goryczkę w tle, gdzieś na końcu podniebienia. Dobre, solidne i obiecujące piwo - pewnie ciekawie będzie się zmieniać w miarę dojrzewania. Jak na mój gust - dawałbym mniej surowców niesłodowych - z mojego doświadczenia, najlepsze pilsy mają prostszy zasyp. Edited March 4, 2009 by strzelczyk76 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now