Jump to content

Wspólny browar domowy.

Guest franc

Recommended Posts

Guest franc

Cierpie na chroniczny brak miejsca w domu.

Nie mam możliwości rozstawienia garców itp.

Dlatego szukam kogoś z miejscówką i mam dla niego propozycję wspólnego wybudowania browarku i wspólne warzenie.

Oczywiście ktoś z Katowic.

Edited by franc

• 1 month later...

Cierpie na chroniczny brak miejsca w domu.

Nie mam możliwości rozstawienia garców itp.

Dlatego szukam kogoś z miejscówką i mam dla niego propozycję wspólnego wybudowania browarku i wspólne warzenie.

Oczywiście ktoś z Katowic.

na własnym przykładzie powiem, że da się i w kawalerce odstawić warzenie. Ot trochę przestrzeni na gary, fermentator i butelki po stołem, biurkiem i łóżkiem ;)

Guest franc

Tak wiem ale znam kolegów którzy się skrzykli wykonali razem hermsa i teraz warzą razem z obopólą korzyścią..

Edited by franc

• 8 years later...

Temat stary, ale myślę, że wciąż aktualny. Widzę oczywiście minusy jak i plusy (jak w czasach LajboCKów), ale w Białej Podlaskiej chyba nie ma już aktywnych piwowarów poza ASadam a mam plan wrócić do warzenia po 5 latach przerwy. Nie mam za wiele miejsca, ale wspólny mógłbym ogarnąć. Myślę o grainfather lub coś w ten deseń, bo z garków to ja już dawno wyszedłem. Ktoś chętny z dobrą miejscówką?

• 4 weeks later...

Dziękuję za wsparcie i chęć współpracy. Aktualanie nie jest to projekt komercyjny czy ze wsparciem komercyjnym, Zależy mi na tym, aby powrócić do sprawdzonej formuły warzenia wspólnego z czasów, gdy jeszcze warzyłem w Krakowie, a jednocześnie integrować lokalną grupę jak już to robiłem w Białej Podlaskiej, gdy tu zamieszkałem. Linków nie zamieszam, ale kto chce to znajdzie.

Na razie nie zdecydowałem się na konkretnny model, ale mam już jakiś priorytet. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, komentarze - pisać.

Po Świętach myślę, że ruszą pierwsze warzenia. Max. 3 osoby.