Guest franc Posted March 27, 2013 Share Posted March 27, 2013 (edited) Cierpie na chroniczny brak miejsca w domu. Nie mam możliwości rozstawienia garców itp. Dlatego szukam kogoś z miejscówką i mam dla niego propozycję wspólnego wybudowania browarku i wspólne warzenie. Oczywiście ktoś z Katowic. Edited March 27, 2013 by franc Link to comment Share on other sites More sharing options...
małe piwo Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 Cierpie na chroniczny brak miejsca w domu. Nie mam możliwości rozstawienia garców itp. Dlatego szukam kogoś z miejscówką i mam dla niego propozycję wspólnego wybudowania browarku i wspólne warzenie. Oczywiście ktoś z Katowic. na własnym przykładzie powiem, że da się i w kawalerce odstawić warzenie. Ot trochę przestrzeni na gary, fermentator i butelki po stołem, biurkiem i łóżkiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest franc Posted May 23, 2013 Share Posted May 23, 2013 (edited) Tak wiem ale znam kolegów którzy się skrzykli wykonali razem hermsa i teraz warzą razem z obopólą korzyścią.. Edited May 23, 2013 by franc Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Temat stary, ale myślę, że wciąż aktualny. Widzę oczywiście minusy jak i plusy (jak w czasach LajboCKów), ale w Białej Podlaskiej chyba nie ma już aktywnych piwowarów poza ASadam a mam plan wrócić do warzenia po 5 latach przerwy. Nie mam za wiele miejsca, ale wspólny mógłbym ogarnąć. Myślę o grainfather lub coś w ten deseń, bo z garków to ja już dawno wyszedłem. Ktoś chętny z dobrą miejscówką? bielok and anteks 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-prezes Posted December 10, 2021 Share Posted December 10, 2021 Dziękuję za wsparcie i chęć współpracy. Aktualanie nie jest to projekt komercyjny czy ze wsparciem komercyjnym, Zależy mi na tym, aby powrócić do sprawdzonej formuły warzenia wspólnego z czasów, gdy jeszcze warzyłem w Krakowie, a jednocześnie integrować lokalną grupę jak już to robiłem w Białej Podlaskiej, gdy tu zamieszkałem. Linków nie zamieszam, ale kto chce to znajdzie. Na razie nie zdecydowałem się na konkretnny model, ale mam już jakiś priorytet. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, komentarze - pisać. Po Świętach myślę, że ruszą pierwsze warzenia. Max. 3 osoby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts