Pieron Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Warka 314 - Marcowy Dym 13,7°Blg z dnia 28 styczeń 2013r. W niedziele poszedł w kega i flaszki. Zeszło na 3,5°Blg i ma 5,7% alk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Warka 313 - Wędzone Jasne 13,5°Blg z dnia 25 styczeń 2013r. Też w niedziele poszło w kega i flaszki. Również zeszło na 3,5°Blg i ma 5,6% alk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Warka 323 - Porter Bałtycki 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. Składniki: - monachijski 3 kg; - pilzeński 7,5 kg; - wiedeński 1 kg; - karmelowy 2 kg; - palone ziarna pszenicy 0,22 kg; - pszeniczny czekoladowy 0,3 kg; - chmiel marynka 100 g; - chmiel lubelski 60 g; - glukoza 1,2 kg; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15' i dekokcja - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 15' - marynka; - 65' - lubelski; - 70' - chłodzenie. Wyszło 25,2°Blg, dolano więc trochę wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Warka 324 - Bałtycki Porter 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. Składniki: - monachijski 3 kg; - pilzeński 5,2 kg; - wiedeński 3 kg; - karmelowy 2 kg; - palone ziarna jęczmienia 0,4 kg; - biscut 0,4 kg; - chmiel magnum 100 g; - chmiel lubelski 60 g; - glukoza 1,1 kg; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15' i dekokcja - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 15' - magnum; - 65' - lubelski; - 70' - chłodzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Warka 320 - Ciemny Dym 13°Blg z dnia 7 luty 2013r. W poniedziałek poszedł na cichą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Warka 322 - Jasne 13°Blg z dnia 8 luty 2013r. Wczoraj przelano na cichą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Warka 316 - Rauchbock 17,8°Blg z dnia 7 lutego 2013r. Wczoraj też poszło na cichą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Warka 318 - Marcowy Dym 13,8°Blg z dnia 8 luty 2013r. też wczoraj przelano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Warka 325 - Icebock 18°Blg z dnia 22 luty 2013r. Składniki: - monachijski 4,5 kg; - pilzeński 6 kg; - wiedeński 2,5 kg; - cara 0,5 kg; - chmiel tradition 80 g; - drożdże 2000,2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15' i dekokcja - 72°C - i 20; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 30' - całość; - 90' - chłodzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 23, 2013 Author Share Posted February 23, 2013 Dziś jeszcze dałem na cichą dwa koźlaki i dwa pilsy. Tak więc za tydzień będzie trochę roboty z butelkowaniem no i później z warzeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Warka 323 - Porter Bałtycki 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. poszło na cichą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Warka 324 - Bałtycki Porter 23°Blg z dnia 18 luty 2013r. Przelano na cichą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted February 28, 2013 Author Share Posted February 28, 2013 Warka 326 - Czerwono Bana 13,8°Blg z dnia 28 luty 2013r. Składniki: - monachijski 1,5 kg; - pilzeński 9 kg; - chmiel tradition 140 g; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 40 - 72°C - i 30; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 90 g; - 60' - 40 g; - 70' - chłodzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 4, 2013 Author Share Posted March 4, 2013 Wiosna tuż tuż, więc skoro dziś mam wolne czas na zakończenie sezonu zimowego. Może uda użyć lodówki do fermentacji, ale ja już nie mogę się doczekać liści, grilla i fajnego piwa odpoczywając na dworze. No i w końcu koniec palenia w piecu. Tak więc jeszcze parę dolniaków jeszcze dziś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 4, 2013 Author Share Posted March 4, 2013 Warka 316 - Rauchbock 17,8°Blg z dnia 7 lutego 2013r. Tego rozlano 1 marca w flaszki. Znów mi komp nie zapisał wyniku więc nie wiem na ile zeszło i ile ma %. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 4, 2013 Author Share Posted March 4, 2013 Warka 317 - Schwarzbier 13°Blg z dnia 7 luty 2013r. Też 1 marca poszło w flaszki i kega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 4, 2013 Author Share Posted March 4, 2013 Warka 321 - Pilsner 13,8°Blg z dnia 8 luty 2013r. Poszedł w dwa kegi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 No i reszta opisów ze wczorajszego dnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 Warka 320 - Ciemny Dym 13°Blg z dnia 7 luty 2013r. Rozlano do kega i flaszek. Zeszło na 3°Blg i ma 5,6% alk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 Warka 318 - Marcowy Dym 13,8°Blg z dnia 8 luty 2013r. Też wczoraj rozlano do kega i butelek. Zeszło na 3,8°Blg i ma 5,6% alk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 Warka 327 - Jasne Mocne 14,2°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 1,5 kg; - pilzeński 9 kg; - chmiel sladek, premiant i zatecki po 50g; - drożdże 34/70. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - sladek i premiant; - 60' - zatecki; - 70' - chłodzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 Warka 328 - Jasne Mocne 14,2°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 1,5 kg; - pilzeński 9 kg; - chmiel sladek, premiant i zatecki po 50g; - drożdże 2001. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - sladek i premiant; - 60' - zatecki; - 70' - chłodzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 Warka 329 - Dymione 13°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 1 kg; - pilzeński 6 kg; - wędzony swojski 0,9 kg; - kawowy 0,4 kg; - palone ziarna pszenicy 0,1 kg; - specjal B 1,5 kg; - chmiel nugget 50g; - chmiel aurora 20g; - drożdże 1882. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 30'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - nugget; - 65' - aurora; - 70' - chłodzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 5, 2013 Author Share Posted March 5, 2013 Warka 330 - Pieroński Porter 22°Blg z dnia 4 marzec 2013r. Składniki: - monachijski 3 kg; - pilzeński 8 kg; - melonaidynowy 1 kg; - karmelowy 0,5 kg; - czekoladowy pszeniczny 1 kg; - jęczmień palony 0,12 kg; - chmiel Mosaic 100g; - drożdże S-23. Zacieranie: - 52°C - 10'; - 62°C - i 15'; - 72°C - i 40; - 77°C - filtracja. Chmielenie: - 10' - 80g; - 65' - 20g; - 70' - chłodzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted March 12, 2013 Author Share Posted March 12, 2013 Warka 326 - Czerwono Bana 13,8°Blg z dnia 28 luty 2013r. Poszła na cicho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.