slawek1k Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 witajcie, jeżeli mamy na pokładzie glazurnika Mam problem ze zbyt głęboko wymytą fugą epoksydową-kerapoxy- jest jakiś trik by nałożyć drugi raz bez wycinania starej - chodzi o 1mm lub mniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynieks Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 ke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 No kolega pyta o fugę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 1mm lub mniej Trochę za mało, w specyfikacji jest napisane min. 3mm i tego bym się trzymał. (nigdy nie robiłem mniej); myślę, że 2mm to nieprzekraczalne minimum. Usunięcie starej proponuję wykonać gwoździem zagiętym w hak, o odpowiednio dobranej średnicy. Jeżeli fuga jest już mocno związana, to czeka cię ciężka i mozolna praca Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbynieks Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 Jakąś orientację mam w temacie toccaty z fugą d- moll, ale reszty nie zajarzyłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 toccaty z fugą d- moll tak gwoli ścisłości nie jest to toccata z fugą lecz toccata i fuga ; reszta się zgadza Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek1k Posted April 7, 2013 Author Share Posted April 7, 2013 szerokość fugi mam 3 mm, Gres szkliwiony, krawędzie nie są obłe tylko fazowane, w dodatku linia szkliwa na 2 bokach jest płycej - w niektórych miejscach wymyłem poniżej tej lini- mści się robota przy halogenach. właścicielka/bratowa mówi że może być ale mnie to razi Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 właścicielka/bratowa mówi że może być ale mnie to razi będzie się kiepsko utrzymywało w czystości, no chyba że to ściany to ujdzie, w terrakotcie powinna być do "zera" szerokość fugi mam 3 mm [....] w niektórych miejscach wymyłem poniżej tej lini- mści się robota przy halogenach ważna jest także jej głębokość- sądzę, że 2mm to bezwzględne minimum inaczej będzie się wykruszać za wcześnie waść zacząłeś obróbkę fug Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek1k Posted April 7, 2013 Author Share Posted April 7, 2013 niestety samoukiem jestem i przy epoksydzie zawsze mam stracha ze nie zdążę zmyć i po zakończeniu nakładania biorę się za mycie, zawsze było ok- to moja 5-6 epoksydówka a teraz taki cyrk mi wyszedł, jestem otwarty na rady jezeli zechcesz się podzielić Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 jestem otwarty na rady poszło na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts