Jump to content

VI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie

Recommended Posts

Witajcie,

Pora już się przypomnieć - to jeszcze tylko 2 miesiące!

Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie'09

Mam niewątpliwą (dla mnie przynajmniej) przyjemność poinformować, że WWP odbędą się w tym samym miejscu, co rok i dwa lata temu, czyli w C.K. Agora

Niestety, będą to ostatnie Warsztaty... (Uwaga! chwila niepewności) tamże, gdyż Agora przenosi się do nowo wybudowanego przybytku przy ul. Serbskiej - czy w 2010 tam będą WWP? Zobaczymy... w każdym razie będzie inny klimat - oby jeszcze lepszy, niż dotychczas

Data: 9 maja 2009

W tym roku zapowiadają się też dodatkowe atrakcje po za samymi Warsztatami - szczegóły wkrótce.

Sama formuła Warsztatów jest w trakcie opracowywania, aczkolwiek stałe elementy pozostają, czyli:

- Konkurs piw domowych - w tym roku startują pils i dubbel - szczegóły tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=80397

- pokaz warzenia - poszerzony o prezentację dla początkujących za pomocą projektora ze slajdami

- degustacja piw domowych - w tym roku rotacyjna, czyli podzielona czasowo na różne style, choć - bardziej prawdopodobne - na stopniowanie od jasnych mało ekstraktywnych - do - poprzez... itd.

- konkurs na śrutowanie słodu - w tym roku zmodyfikowany, śruty na podłodze będzie dwa razy więcej

Nie obejdzie się też bez:

- t'shirtów i innych przyjemności dla piwowarów wystawiających piwo

- nagród dla zwycięzców konkursu piw domowych

- loterii fantów

- degustacji piw z zaprzyjaźnionych dobrych browarów polskich - a może nie tylko polskich

Ale najważniejsze - spotkamy się w ekipie osób ceniących dobre piwo

Chętnych do przedstawienia swoich produktów do degustacji zapraszam do tematu: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=82176, a dla osób nie będących użytkownikami browar.biz proponuję zapisy w tym temacie:)

Mam nadzieję, że Admin nie ma nic przeciw powyższym linkom, bo przecież nie ma sensu tworzyć analogicznej rozbudowanej forurmuły tutaj:)

Będę informować na bieżąco o rozwoju sytuacji, właśnie zabieram się za sponsorów:D

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Specjalnie robię imprezę co roku ZAWSZE w druga sobotę maja, żeby można było sobie czas dopasować. Nie zamierzam tego zmieniać, zatem za rok mam nadzieję, że zobaczę tych, którzy w tym roku nie dadzą rady:D

Atrakcji napewno nie zabraknie. W zeszłym roku w konkursie śrutowania, jedna dama z takim impetem podeszła do zadania że korbę od śrutownika urwała :D:P;)

Ja czekam na szczegóły dotyczące konkursu. Pilsik na burzliwej więc stanę w szranki z najlepszymi :cool2:

Edited by thobeta

Regulamin wkrótce zamieszczę - póki co szukam organizatora konkursu, bo mi dotychczasowy zrezygnował. Jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam do lektury:

http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=82212

Co do śrutowania w zeszłym roku - to była moja wina, bo nie zauważyłam, że w ferworze przygotowań odkręcił się "motylek", ten przy rączce:D

Witajcie' date='

Pora już się przypomnieć - to jeszcze tylko 2 miesiące![/quote']

Mało casu, kruca bomba, mało casu :cool:

Ale na co? Przecież receptura na konkurs zapodana jest dawno temu, a z czym innym co Ci się tak śpieszy?

No ale ja za temperatury to już nie odpowiadam:D

U mnie były odpowiednie, tylko, że jako łorganizator warśtatów;) piwa nie wystawiam do konkursu. Ale przyniosę do degustacji porównawczej:)

• 1 month later...

Wydawało mi się, że e-prezes, ale potem miał nie być... ale z piwami się zgłosił do degustacji... nic już nie wiem:)

Sorry, że nie zamieściłam wszystkich szczegółów też na piwo.org, cała masa roboty jest przy takiej imprezie (no i ostatnio zawodowe sprawy się dołączyły intensywnie). Thobeta, jeśli chcesz przytachac piwa do degustacji, to zapiszę Cie na listę "gadżeciarzy" (w tym przypadku nie jest to określenie pejoratywne:D)- czyli osób otrzymujących upominki z tytułu zaopatrzenia imprezy w piwa:)

Edited by Marusia

Piw przysłano po 16 w obu kategoriach, to jest max, na co mogę narazić jurorów:D Jakby było więcej, to trzeba by było preeliminacje wykonać:D

Impreza robi się za krótka, w przyszłym roku będę musiała pomyśleć o wydłużeniu całości (w tym roku, jak na złość, jest jeszcze krócej niż w zeszłym). Rok temu jury obradowało prawie cały czas trwania Warsztatów, a jeszcze kiedyś trzeba ogłosić wyniki, wręczyć nagrody...

W zeszłym roku były dziury programowe, w tym roku zapowiada się, że nie starczy czasu na wszystko:D

JACER KOPYR cieszcie się, macie jednego konkuręta mniej. Życzę Wam powodzenia. JK

Zawsze to jedno miejsce wyżej, a nuż uda się zmieścić na podium. :D

JACER KOPYR cieszcie się, macie jednego konkuręta mniej. Życzę Wam powodzenia. JK

Ale wykrakał :) Uśmialiśmy sie z tego wczoraj.

Zawsze to jedno miejsce wyżej, a nuż uda się zmieścić na podium. :smilies:

No i udało Ci się. :)