Jump to content

Lista tłumaczeń.


Recommended Posts

W tym wątku prosiłbym wpisywać, bądź wykreślać z poniżej listy co zostało przetłumaczone.

 

WYEAST

 

Źródło: http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain.cfm

 

ALES

LAGERS

BELGIAN ALES

LAMBICS

FERMENTIS

 

Źródło: http://www.fermentis.com/FO/60-Beer/60-11_product_rangeHB.asp

 

 

WHITE LABS

 

Źródło: http://www.whitelabs.com/beer/homebrew_strains.html

 

ALE YEAST

SPECIALTY/BELGIAN YEAST

LAGER YEAST

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Makaron, sorry że dopiero teraz dodaje tłumaczenia ale tak mi się jakoś codzienność ułożyła :/ . Dalsza część dziś wieczorem (czyli jutro w nocy [w dzień zabawa w hipopotama :) {moczenie tyłka na basenie z narzeczoną i jej siostrzenicą :)}])

 

EDIT. Można powiedzieć, że zdominowałem forum. :) :) . "Aktywne i popularne" na stronie głównej. ;P

 

 

Poszło Wyeast wszystkie ale i lagery i jeden lambik czyli:

 

1056 - American Ale?

 

1099 - Whitbread Ale?

 

1187 - Ringwood Ale?

 

1272 - American Ale II?

 

1318 - London Ale III?

 

1332 - Northwest Ale?

 

1335 - British Ale II?

 

1728 - Scottish Ale?

 

1968 - London ESB Ale?

 

2565 - Kölsch?

 

2001 - Urquell Lager?

 

2007 - Pilsen Lager?

 

2035 - American Lager?

 

2042 - Danish Lager?

 

2112 - California Lager?

 

2124 - Bohemian Lager?

 

2633 - Octoberfest Lager Blend?

 

5112 - Brettanomyces bruxellensis?

Edited by takijiro
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Przetłumaczone:

 

3463 - Forbidden Fruit?

3942 - Belgian Wheat?

5733 - Pediococcus?

5335? - Lactobacillus

 

I to też:

 

3056 - Bavarian Wheat Blend?

3787 - Trappist High Gravity?

 

3522 - Belgian Ardennes? już przetłumaczone.

 

Kolejne tłumaczenia:

1388 - Belgian Strong Ale?

3333 - German Wheat?

3724 - Belgian Saison?

5526 - Brettanomyces lambicus?

 

 

Czyli, podsumowując, wszystkie opisy drożdży piwnych Wyeast zostały przetłumaczone!

W najbliższym czasie wezmę się za tłumaczenia produktów Brewfermu.

Edited by TomX
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.