Makaron Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 W tym wątku prosiłbym wpisywać, bądź wykreślać z poniżej listy co zostało przetłumaczone. WYEAST Źródło: http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain.cfm ALES LAGERS BELGIAN ALES LAMBICS FERMENTIS Źródło: http://www.fermentis.com/FO/60-Beer/60-11_product_rangeHB.asp WHITE LABS Źródło: http://www.whitelabs.com/beer/homebrew_strains.html ALE YEAST SPECIALTY/BELGIAN YEAST LAGER YEAST Link to comment Share on other sites More sharing options...
takijiro Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 (edited) Makaron, sorry że dopiero teraz dodaje tłumaczenia ale tak mi się jakoś codzienność ułożyła . Dalsza część dziś wieczorem (czyli jutro w nocy [w dzień zabawa w hipopotama {moczenie tyłka na basenie z narzeczoną i jej siostrzenicą }]) EDIT. Można powiedzieć, że zdominowałem forum. :) . "Aktywne i popularne" na stronie głównej. ;P Poszło Wyeast wszystkie ale i lagery i jeden lambik czyli: 1056 - American Ale? 1099 - Whitbread Ale? 1187 - Ringwood Ale? 1272 - American Ale II? 1318 - London Ale III? 1332 - Northwest Ale? 1335 - British Ale II? 1728 - Scottish Ale? 1968 - London ESB Ale? 2565 - Kölsch? 2001 - Urquell Lager? 2007 - Pilsen Lager? 2035 - American Lager? 2042 - Danish Lager? 2112 - California Lager? 2124 - Bohemian Lager? 2633 - Octoberfest Lager Blend? 5112 - Brettanomyces bruxellensis? Edited July 15, 2009 by takijiro Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekKocurek Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 W tym wątku prosiłbym wpisywać, bądź wykreślać z poniżej listy co zostało przetłumaczone. 3638 - Bavarian Wheat? Możesz je wykreślić Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomX Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 (edited) Przetłumaczone: 3463 - Forbidden Fruit? 3942 - Belgian Wheat? 5733 - Pediococcus? 5335? - Lactobacillus I to też: 3056 - Bavarian Wheat Blend? 3787 - Trappist High Gravity? 3522 - Belgian Ardennes? już przetłumaczone. Kolejne tłumaczenia: 1388 - Belgian Strong Ale? 3333 - German Wheat? 3724 - Belgian Saison? 5526 - Brettanomyces lambicus? Czyli, podsumowując, wszystkie opisy drożdży piwnych Wyeast zostały przetłumaczone! W najbliższym czasie wezmę się za tłumaczenia produktów Brewfermu. Edited September 12, 2010 by TomX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts