Jump to content

jaka drukarka laserowa?

Recommended Posts

Jak w temacie-potrzebuję porady,jaką drukarkę laserową kupić,obecnie korzystam z atramentówki,ale ostatnio dużo drukując szukam laserówki .Proszę o opinie -najlepiej kolorowa ze skanerem ale nie tylko

Wiesz że kolorowe laserówki są drogie i w zakupie i w eksploatacji

czarne wielofunkcyjne za 500 zł z HP lub Brothera dostaniesz

ja używam HP LaaserJet M1132 i sobie chwale

Edited by slawek1k

Ja mam brother HL-2030, narzekać na nią nie mogę.Tylko ten model już chyba wypadł z produkcji, ale brother, robi solidne drukarki laserowe.

Samsung, mam SCX-3405 W i jest szał, zapłaciłem 385 PLN. Mam w domu wifi więc drukarka stoi "gdziekolwiek" i na zawołanie drukuje. Ale tutaj trzeba zdefiniować co to znaczy "dużo drukować" - bo to jednak sprzęt do domu bardziej niż do biura jest.

Mam Canona laser color LBP 5000, kupiłem go 5-6 lat temu w Macro, spisuje się nienagannie. Jak wysiądzie, to wymienię na nowy sprzęt.

Dzięki wszystkim za podpowiedzi-

gacek -co to znaczy dużo,hmmm....Dla mnie dużo to jest 500str/tydzień a tyle m/w ostatnio wychodzi .Nabijać co tydzień tusz już mam dosć a i tak po jakimś czasie już drukarka nie chce na takim nabijanym chodzić i muszę kupować nowy,bo zamienników "nie lubi" :)

Mam jeszcze pytanie jak z tonerami? kupujecie zamienniki czy sami "dosypujecie" pigment?

Najtańszy wydruk i najdłuższą żywotność materiałów eksploatacyjnych ma bez wątpienie KYOCERA.

Nawet najmniejsze modele żywotnością i trwałością przewyższą konkurencję.

Np. coś takiego: http://www.kyocerado...ct/fs1300d.html

Lub coś starszego używanego np: http://www.itreviews...cera-fs-1020d/.

UżywałeM HP (tusze), potem Xeroksa (laser) i nie narzekałem na jakośc czy wydajnośc, ale wykańczały mnie koszty eksploatacyjne. Polecam Brothera, teraz w firmie stoja wyłącznie Brothery. Wprawdzie wszystkie kolorowe i tuszowe, ale przy 2000-2500 str na miesiąc, w dwóch zainstalowałem system stałego zasilania i wtedy dopiero poczułem, co to znaczy bezobsługowa drukarka za przysłowiowe grosze. Najnowsze modele są naprawde szybkie, jeżeli chodzi o ilośc stron/min.