marbelka Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Jak w temacie-potrzebuję porady,jaką drukarkę laserową kupić,obecnie korzystam z atramentówki,ale ostatnio dużo drukując szukam laserówki .Proszę o opinie -najlepiej kolorowa ze skanerem ale nie tylko Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek1k Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 (edited) Wiesz że kolorowe laserówki są drogie i w zakupie i w eksploatacji czarne wielofunkcyjne za 500 zł z HP lub Brothera dostaniesz ja używam HP LaaserJet M1132 i sobie chwale Edited May 18, 2013 by slawek1k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fidel Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Ja mam brother HL-2030, narzekać na nią nie mogę.Tylko ten model już chyba wypadł z produkcji, ale brother, robi solidne drukarki laserowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bnp Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 HP Laserjet P 1102, przetestowana w pracy i sprawdza się w domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gacek Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Samsung, mam SCX-3405 W i jest szał, zapłaciłem 385 PLN. Mam w domu wifi więc drukarka stoi "gdziekolwiek" i na zawołanie drukuje. Ale tutaj trzeba zdefiniować co to znaczy "dużo drukować" - bo to jednak sprzęt do domu bardziej niż do biura jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biotit Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Mam Canona laser color LBP 5000, kupiłem go 5-6 lat temu w Macro, spisuje się nienagannie. Jak wysiądzie, to wymienię na nowy sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marbelka Posted May 18, 2013 Author Share Posted May 18, 2013 Dzięki wszystkim za podpowiedzi- gacek -co to znaczy dużo,hmmm....Dla mnie dużo to jest 500str/tydzień a tyle m/w ostatnio wychodzi .Nabijać co tydzień tusz już mam dosć a i tak po jakimś czasie już drukarka nie chce na takim nabijanym chodzić i muszę kupować nowy,bo zamienników "nie lubi" Mam jeszcze pytanie jak z tonerami? kupujecie zamienniki czy sami "dosypujecie" pigment? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anmar Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 Najtańszy wydruk i najdłuższą żywotność materiałów eksploatacyjnych ma bez wątpienie KYOCERA. Nawet najmniejsze modele żywotnością i trwałością przewyższą konkurencję. Np. coś takiego: http://www.kyocerado...ct/fs1300d.html Lub coś starszego używanego np: http://www.itreviews...cera-fs-1020d/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
korzen16 Posted May 18, 2013 Share Posted May 18, 2013 UżywałeM HP (tusze), potem Xeroksa (laser) i nie narzekałem na jakośc czy wydajnośc, ale wykańczały mnie koszty eksploatacyjne. Polecam Brothera, teraz w firmie stoja wyłącznie Brothery. Wprawdzie wszystkie kolorowe i tuszowe, ale przy 2000-2500 str na miesiąc, w dwóch zainstalowałem system stałego zasilania i wtedy dopiero poczułem, co to znaczy bezobsługowa drukarka za przysłowiowe grosze. Najnowsze modele są naprawde szybkie, jeżeli chodzi o ilośc stron/min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts