amatjas Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Jutro długi weekend się zaczyna, miało być warzenie, a mi się sklep z dostawą słodów podstawowych obsunął. Jak w temacie posiadam wiedeński, monachijski I, całą gamę karmelowych. Czy taki zasyp od bidy ujdzie? Wiedeński - 3kg Monachijski I - 1,3kg Caraamber - 0,3kg Karmelowy 600 - 0,1 Chcę to nachmielić Cluster/Williamette i zadać London Ale III. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lusterko87 Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Stylowe może nie będzie - ale będzie na pewno dobre piwo "Wrzuć" surowce do jakiegoś programu i będziesz wiedział Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Możesz wykonać Portera Angielskiego, całkiem w stylu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin_l85 Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 A skąd Ci przyszło do głowy Pale Ale z tych surowców? Zacieraj co masz a nazwa jest tutaj najmniej istotna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatjas Posted May 28, 2013 Author Share Posted May 28, 2013 (edited) Dzięki za odpowiedzi. Nie zależy mi specjalnie na stylu, jednak wolałbym coś bliżej PA, APA, ewentualnie AAA. Nie mam doświadczenia z wiedeńskim, nie wiem w jakich proporcjach dać go z monachijskim. Założyłem jak wyżej, może lepiej pół na pół? No i czy przy takiej bazie ( wiedeński z monachijskim) karmelowych używać standardowo jak przy ejlach na bazie pilzneńskiego z monachijskim? Edited May 28, 2013 by amatjas Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 Monachijskiego z 15-20% max, ja bym w ogóle zrezygnował z niego. Karmelowych normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatjas Posted May 29, 2013 Author Share Posted May 29, 2013 Dzieki Zgoda, no to daję monacha tylko 0,5 kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now