Jump to content

Pale Ale na słodzie wiedeńskim i monachijskim


amatjas

Recommended Posts

Jutro długi weekend się zaczyna, miało być warzenie, a mi się sklep z dostawą słodów podstawowych obsunął. Jak w temacie posiadam wiedeński, monachijski I, całą gamę karmelowych. Czy taki zasyp od bidy ujdzie?

 

Wiedeński - 3kg

Monachijski I - 1,3kg

Caraamber - 0,3kg

Karmelowy 600 - 0,1

 

Chcę to nachmielić Cluster/Williamette i zadać London Ale III.

Link to comment
Share on other sites

A skąd Ci przyszło do głowy Pale Ale z tych surowców? Zacieraj co masz a nazwa jest tutaj najmniej istotna.

Link to comment
Share on other sites

Dzięki za odpowiedzi. Nie zależy mi specjalnie na stylu, jednak wolałbym coś bliżej PA, APA, ewentualnie AAA. Nie mam doświadczenia z wiedeńskim, nie wiem w jakich proporcjach dać go z monachijskim. Założyłem jak wyżej, może lepiej pół na pół?

No i czy przy takiej bazie ( wiedeński z monachijskim) karmelowych używać standardowo jak przy ejlach na bazie pilzneńskiego z monachijskim?

Edited by amatjas
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.