Skocz do zawartości

II KPD w Zielonej Górze


sziszi

Rekomendowane odpowiedzi

W imieniu LOT PSPD i Browaru Haust chciałbym zaprosić do uczestnictwa w II Konkursie Piw Domowych w Zielonej Górze.

 

Konkurs odbędzie się w kategorii Belgijskie Pale Ale (wg BJCP kat. 16B).

 

Główną nagrodą będzie możliwość uwarzenia zwycięskiego piwa w Browarze Haust.

 

Konkurs odbędzie się podczas dorocznego Spotkania Piwowarów 12 marca 2016 roku.

Informacje w osobnym wątku- XI Spotkanie Piwowarów

 

Szczegóły wkrótce.

Formularz zgłoszeniowy II KPD w ZG.pdf

Regulamin II KPD w ZG.pdf

Edytowane przez Undeath
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Czy konkurs będzie przebiegał według  "zasad Dobrej Praktyki dla Konkursów Piwa" i brał udział w Pucharze PSPD?

 

Tak, staramy się dostosować do nowych praktyk. Więc jeżeli komisja techniczna uzna, że konkurs spełnił wytyczne, weźmiemy udział w pucharze PSPD.

Edytowane przez Undeath
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z LOT i WIP ;) A także będę przewodniczącym Jury w konkursie :P A co Bartoszu? Wpadniesz na konkurs i spotkanie? Zapraszam bardzo fajna atmosfera jak co roku :) Warz BPA i startuj, jeszcze trochę czasu jest ;) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dzisiaj go zamieszczę za jakąś godzinę dwie. Sorki za obsuwę.

 

Dobra gotowe :) Jeszcze raz zapraszam do udziału  :)

Formularz zgłoszeniowy II KPD w ZG.pdf

Regulamin II KPD w ZG.pdf

Edytowane przez Undeath
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak, numer telefonu podany jest do Pawła. Opłatę lepiej wpłacać na konto, żeby była odpowiednio zaksięgowana, ale myślę, że osobiście za jakimś potwierdzeniem też będzie można ją wnieść. Proszę to już ustalać indywidualnie z Pawłem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Miło mi poinformować, że do grona sponsorów dołączyli: 

 

Słodownia Optima  (http://www.optimaslodownia.pl/sprzedaz_d.html)

, która przygotowała vouchery na słód:

I miejsce 150 PLN
II miejsce 100 PLN
III miejsce 50 PLN

post-3297-0-96548100-1455279119_thumb.jpg

 

Sklep Winiarz ( http://www.winiarz.pl/)

, przygotuje vouchery na asortyment sklepu

post-3297-0-85919100-1455278265_thumb.jpg

 

Oraz Scholar

obdaruje zwycięzców różnymi zagranicznymi piwami. 

post-3297-0-80501700-1455278274_thumb.jpg

 

Ponadto zwycięzcy otrzymają pamiątkowe puchary od członków Lubuskiego Oddziału Terenowego PSPD.

 

 

Edytowane przez Undeath
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy w formularzu trzeba wpisywać recepturę ?

 

A spojrzałeś do formularza? Gdyby nie trzeba było wpisywać receptury nie było by całego pola receptura. Jest ona niezbędna do zakwalifikowania piwa do konkursu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Czy w formularzu trzeba wpisywać recepturę ?

 

A spojrzałeś do formularza? Gdyby nie trzeba było wpisywać receptury nie było by całego pola receptura. Jest ona niezbędna do zakwalifikowania piwa do konkursu.

 

Tak spojrzałem i dziwi mnie, po co wam na tym etapie opis szczegółowy receptury? Pierwszy raz się z tym spotykam a startuje już jakiś czas i nie wiem, co ewentualnie wpisać, pełny skład dokładny opis zacierania, czy np. szczegóły dotyczące fermentacji?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy w formularzu trzeba wpisywać recepturę ?

 

A spojrzałeś do formularza? Gdyby nie trzeba było wpisywać receptury nie było by całego pola receptura. Jest ona niezbędna do zakwalifikowania piwa do konkursu.

 

Tak spojrzałem i dziwi mnie, po co wam na tym etapie opis szczegółowy receptury? Pierwszy raz się z tym spotykam a startuje już jakiś czas i nie wiem, co ewentualnie wpisać, pełny skład dokładny opis zacierania, czy np. szczegóły dotyczące fermentacji?

 

 

Nie wiem ja startowałem już w kilku konkursach gdzie była wymagana receptura i nie jest to dla mnie dziwne. Wystarczy ogólna receptura - składniki, zacieranie, chmielenie, temperatura fermentacji. Szczegóły będą dogadywane. Sędziowie oczywiście nie będą mieli wglądu w receptury.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Bardzo nam miło poinformować, że przysłano aż 33 piwa :) Powiem, że frekwencja bardzo miła. W związku z ilością nadesłanych piw przeprowadzimy eliminacje w Czwartek 10 marca. A o to lista uczestników (kolejność przypadkowa):

1. Jakub Baranowski
2.Juliusz Bielak 
3. Zbigniew Błaszczyk
4. Radosław Bugiel
5. Mariusz Bystryk
6. Mateusz Cichal
7. Maciej Ciszewski
8. Patryk Poczta
9. Daniel Zalewski
10. Tomasz Dudziński
11. Piotr Jakieła
12. Marek Kmiecik
13. Andrzej Globisz
14. Joanna Grzybowska i Mateusz Równicki
15. Tomasz Gach
16. Jacek Błędowski
17. Andrzej Wójciak
18. Bartosz Hajduk
19. Mateusz Grzywna
20. Karol Lipiński
21. Ariel Gazdowski
22. Piotr Dowlasz
23. Andrzej Miler
24. Szymon Synak
25. Mateusz Czerw
26. Marcin Maciejewski
27. Marek Maj
28. Leszek Jasiński
29. Radosław Saniewski
30. Piotr Grabowski
31. Łukasz Dąbrowski
32. Andrzej Grabowiecki
33. Łukasz Śledziński
 
Dziękujemy i życzę wszystkim uczestnikom powodzenia!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wczoraj odbyły się eliminacje z 33 piw wyłoniliśmy 10 piw finałowych. Niestety musimy powiedzieć poziom ogólny bardzo niski - najczęstsze wady to brak zgodności z stylem i infekcje (większe i mniejsze). Nie publikujemy listy finalistów, żeby jeszcze trochę przeciągnąć emocje. Zapraszamy w sobotę o godzinie 18.00 na wyniki w minibrowarze Haust! 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Oczywiście :) Dajcie nam chwilę zawsze bo jeszcze spotkanie trzeba na drugie dzień odczuć :)

 

Oto pełna lista finalistów:

 

1. Łukasz Śledziński 37 pkt.

2. Jakub Baranowski 36,75 pkt.

3. Andrzej Wójciak 32,25 pkt.

4. Leszek Jasiński 24,25 pkt.

5. Łukasz Dąbrowski 23,5 pkt.

6. Tomasz Gach 23,25 pkt.

7. Piotr Dowlasz 23,25 pkt.

8. Mariusz Bystryk 21,75 pkt.

9. Andrzej Globisz 21,50 pkt.

10. Marek Kmiecik 20,25 pkt.

 

Jeszcze raz gratulujemy wszystkim!  

Edytowane przez Undeath
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.