a_r_e_k Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Czy mech irlandzki trzeba nawadniać czy dajemy go na sucho pod koniec chmielenia? Jeżeli trzeba to powiedzmy 5 g na ile wody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darhan Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ja zalewam ciepla woda tak ok 1/2 szklanki i trzymam go ok.30 min i chlup do brzeczki na 15 koncowych minut warzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_r_e_k Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Widać można i tak i tak :-). Ja odważoną porcję suchego wrzucam na 15 minut gotowania i piwo wychodzi super klarowne, więc nie wiem czy tu uwadnianie jest konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się