stachu68 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) #28 Alt Czerwona kartka 23.02.2013 2 miejsce na Birofilia 2013 w kategorii Altbier Zasyp Gdańsk pilzneński 1,93 kg Pilzneński Strzegom 1,07 kg Karmelowy czerwony Strzegom 1 kg Gdańsk karmelowy "160" 0,6 kg Safale US-05 gęstwa po #26 - 2 pokolenie Zacieranie 55°C- 20' 65°C-63°C - 40' 72°C - 10' >> wysładzanie i filtracja Gotowanie 70' 0' - start 0' - 32g Hallertau Taurus BLG początkowe 12,5°, końcowe 2° Fermentacja burzliwa w piwnicy (13-15°C) 16 dni, dofermentowanie (20°C) 2 dni, lagerowanie na balkonie (zimno) 7 dni. Wyszło 21,5 l Edytowane 16 Czerwca 2013 przez stachu68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się