feder Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Mam zamiar uwarzyć FESa na bazie przepisu Dori: http://www.wiki.piwo.org/Foreign_Extra_Stout,_Dorota_Chrapek_(dori) Po moich zmianach receptura wygląda tak: Amt Name Type # %/IBU 5,00 kg Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC) Grain 1 60,6 % 1,00 kg Carapils (Weyermann) (3,9 EBC) Grain 2 12,1 % 1,00 kg Vienna Malt (Weyermann) (5,9 EBC) Grain 3 12,1 % 0,40 kg Płatki jęczmienne (3,3 EBC) Grain 4 4,8 % 0,30 kg Caraaroma (Weyermann) (350,7 EBC) Grain 5 3,6 % 0,30 kg Carafa Special II (Weyermann) (817,5 EBC) Grain 6 3,6 % 0,25 kg Jęczmień palony Brewferm (Belgia) (591,0 EBC) Grain 7 3,0 % 35,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 60,0 min Hop 8 20,6 IBUs 1,0 pkg London Ale Yeast (Wyeast Labs #1028) [124,21 ml] Yeast 9 - Czy płatki jęczmienne (kupione w HB) trzeba kleikować przed zacieraniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się