bnp Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 mam nowe zajęcie ... buduję piec tandoor do wypieku chlebków naan oraz do pieczenia mięska surowy piec powstał na bazie beczki po oleju oraz wewnętrznej masy składającej się z gliny, zaprawy szamotowej oraz szkła wodnego w stosunku 91,5:8,5:0,5 Od beczki odcięta została pokrywa, wyciąłem otwór powietrzny. Beczkę umyłem i wypaliłem by pozbyć się zanieczyszczeń i lakieru. Do wewnątrz nałożyłem kilku centymetrową warstwę masy w ten sposób by zwężała się u góry. surowy piec wygląda tak jak w załącznikach ale nie wiem ile to ma wiązać i schnąć przed wypaleniem by mi nie popękało ? może ma ktoś jakieś pojęcie o zduństwie ? jeżeli będzie słabo trzymał ciepło to dołożę warstwę giny na zewnątrz. Poprawi to także walory estetyczne pieca Porter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 w necie mało info ale cos tam jest inspirowałem się youtube np [media] [/media] [media] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 a tu jak się robi chlebki naan i jedzonko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi