bnp Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 mam nowe zajęcie ... buduję piec tandoor do wypieku chlebków naan oraz do pieczenia mięska surowy piec powstał na bazie beczki po oleju oraz wewnętrznej masy składającej się z gliny, zaprawy szamotowej oraz szkła wodnego w stosunku 91,5:8,5:0,5 Od beczki odcięta została pokrywa, wyciąłem otwór powietrzny. Beczkę umyłem i wypaliłem by pozbyć się zanieczyszczeń i lakieru. Do wewnątrz nałożyłem kilku centymetrową warstwę masy w ten sposób by zwężała się u góry. surowy piec wygląda tak jak w załącznikach ale nie wiem ile to ma wiązać i schnąć przed wypaleniem by mi nie popękało ? może ma ktoś jakieś pojęcie o zduństwie ? jeżeli będzie słabo trzymał ciepło to dołożę warstwę giny na zewnątrz. Poprawi to także walory estetyczne pieca Porter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 w necie mało info ale cos tam jest inspirowałem się youtube np [media] [/media] [media] [/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 1 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 a tu jak się robi chlebki naan i jedzonko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się