Skocz do zawartości

Burzliwa w 2 dni?


Marian7

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej pory zrobiłem 6 warek z brewkitów i najkrótsza fermentacja burzliwa jaką miałem, trwała 4 dni. W sobotę pierwszy raz zacierałem (Saison wg receptury Doroty Chrapek) i burzliwa dzisiaj już się skończyła. Drożdże wystartowały około północy z soboty na niedzielę, a dzisiaj od rana już nie bąbluje. Przed chwilą zrobiłem pomiar i z 13Blg zeszło do 3Blg.

 

Temperatura fermentacji - 24 st C, niżej nie udało mi się zejść. Z jednej strony, fajnie odfermentowało, ale czy to nie za szybko?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.