Usiu Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Jaki jest maksymalny zasyp karmelowych w American Amber Ale, żeby nie przesadzić? Chcę dać koło 20%, myślę, że będzie ok, ale wolę się upewnić Edytowane 18 Lipca 2013 przez Usiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Dr Rudi Amber Ale z Centrumpiowarstwa jeśli dobrze pamiętam ma 20% udziału karmelowych i czytałem tu na forum pozytywne opinie o tej recepturze. W przyszły weekend planuje uwarzyć Amber Ale z około 18% karmelowych, tak w okolicach 14°Blg, sam jestem ciekaw co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Wydzielilem watek z BJCP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) Wydzielilem watek z BJCP. To zmień jeszcze tytuł, bo pytanie jest odnośnie American Amber Ale, a nie APA. edit: ok, sam zmieniłem, można wykasować tego posta Edytowane 18 Lipca 2013 przez Usiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Dr Rudi Amber Ale z Centrumpiowarstwa jeśli dobrze pamiętam ma 20% udziału karmelowych ... Źle pamiętasz, ma 12% karmelowych. Pozostaje jeszcze problem jakie karmelowe, bo są jaśniejsze i ciemniejsze. Tam jest jasny i czerwony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 A, no tak, liczyłem karmelowe razem z bursztynowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się