maksimikus Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Witam serdecznie, Na początku chciałem się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy wpis na forum które czytam od prawie pół roku i dzięki Wam bardzo dużo się dowiedziałem. Szukałem długo ale nic wyczerpującego i zadowalającego mnie na forum nie znalazłem. Czy możecie mi podpowiedzieć jak długo powinno dojrzewać żytnie piwo w butelce i jaki wpływ ma czas na smak tego piwka. Dziękuję za odpowiedzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Lepsze jest świeże, jak pszeniczne. Moje było najsmaczniejsze między 1 a 3 miesiącem leżakowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Wyleżakowane też niczego sobie. Z wiekiem znikają banany i robi się bardziej słodowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maksimikus Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi błyskawiczne. Wyleżakowane to znaczy jak długo :-) ? Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez maksimikus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Gdy ostatnio próbowałem to miało coś w okolicach 5 miesięcy po rozlewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiwowarTomek Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 maksimikus jak długo refermentowało ci roggenbier w butelkach? W jakich temperaturach refermentowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi