Dario Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) byłem i ja ale zupełnie przypadkiem ,a że mam w samochodzie zawsze jakieś butelki to wymieniłem tylko nie bijcie za bardzo ale są zupełnie bez opisu ,no nie zupełnie bo coś namaziałem na kapslach na każdym jest GBD na jednym dodatkowo (takim kolorowym) D-jak dyniowe na następnej WB -weizenbock i DU-dubbel wszystkie piwa są świeże więc niespodzianek nie powinno być ,dubbel nawet bardzo świeży bo ma niecałe 3 tygodnie jak ktoś się odważy spróbować niech napisze coś,ja postaram się o tych co pobrałem obiecuję że następne będą z pełną etykietą Ja chyba wziąłem w takim razie Twojego weizenbocka. Zastanawiałem się właśnie co to za magiczne znaki na kapslu. Zostawiłem 2 x weizena i 2 x cofee stouta. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Dario Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 szkoda że stouta nie było jak ja byłem zabrałem : amerykańskie białe od terrorysty APA od Larego IPA od soochy1 nic nie próbowałem jeszcze bo strasznie mocno w samochodzie mi się wybełtały więc muszą odstać swoje sensorykiem w skali 1-10 jestem coś między 1,5 a 2 ale postaram się coś napisać Dario,odważny jesteś ,brać tak w ciemno piwo było warzone na podstawie klona(chyba) jarasa na B-Day delikatnie zmieniona,niestety komp w którym były wszystkie moje piwne zapiski pożegnały się ze mną,a raczej nie zdążyły się nawet pożegnać więc to co mam w głowie mogę podać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ok, byłem dzisiaj w Piwonii i zrobiłem spis tego co w skrzynce. Rekonstruuję to po zdjęciach, więc jak się walnę w ilościach to poprawcie. Depozyt - stan na 25.01 Peslavs - Cydr Perry - Cydr Gruszkowy Perry - Polish Pale Ale 11 BLG, 4% Alk. Hop Labs - Coffe Stout 12 BLG, 4,2% Alk, Rozlew 17.01.2014 x2 Hop Labs - Hefeweizen 12 BLG, 4,3% Alk, Rozlew 30.12.2013 x2 GBO D GBO DU Wężowe Specjały - FAH 12 BLG, Rozlew 12.11.2013 x2 Broguziec - Belgian Pale Ale - 13,5 BLG, 5,9% Alk, Rozlew 12.12.2013 PESL - Polish Ale Sybilla - 14 BLG, Rozlew 26.11.2013 Kuchenny Bronxx - Koelsh - 11,1 BLG, 4,6% Alk, IBU 27, Rozlew 19.11.2013 x 2 Kuchenny Bronxx - Sweet Stout 16,8 BLG, 4,6% Alk, 40 IBU, Rozlew 18.09.2013 Kuchenny Bronxx - Foreign Extra Stout, 14,3 BLG, 6,3% Alk, Rozlew 13.10.2013 Kuchenny Bronxx - Belgian Pale Ale, 13,5 BLG, 6,8% Alk, 34 IBU, 04.12.2013 Robiłem listę za pomocą fotografii i już widzę, że mi gdzie umknęły dwa piwa (tzn. którą pozycja z listy jest podwojona [nie cydry]). Sprawdzić sobie czy wszystko dobrze spisałem, zdjęcia były momentami nie ostre. Jeśli mogę coś od siebie, tak z prywaty... Podobają mi się etykiety Kuchennego Bronxxu, proste, ale mają w sobie coś. Plus cholernie żałuję, że nie mam nic na wymianę, bo te stouty są bardzo ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ilu jest sprzedawców w tym sklepie? Podrzucę w tym tygodniu Irish Red Ale. Też mam chrapkę na Coffy Stouta bo nie miałem przyjemności jeszcze pić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ilu jest sprzedawców w tym sklepie? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 GBO D GBO DU Tak jak pisałem,to moje ,i niestety raz że nie miałem czym i jak za bardzo opisać bo znalazłem się tam przypadkiem,dwa że komp z zapiskami poooooszedł to z D to Dyniowe z tego co pamiętam to 16-17blg miało i rozlane 5 październik to z DU to Dubbel z 17blg do 3 rozlany 4 stycznia i nie GBO tylko GBD od Gawonowy Browar Domowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Hej, to weź w takim razie skopiuj moją listę, uzupełnij o swoje info i podaj wszystkim w całości. Będzie bardziej przejrzyście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Depozyt - stan na 25.01 Peslavs - Cydr Perry - Cydr Gruszkowy Perry - Polish Pale Ale 11 BLG, 4% Alk. Hop Labs - Coffe Stout 12 BLG, 4,2% Alk, Rozlew 17.01.2014 x2 Hop Labs - Hefeweizen 12 BLG, 4,3% Alk, Rozlew 30.12.2013 x2 Wężowe Specjały - FAH 12 BLG, Rozlew 12.11.2013 x2 Broguziec - Belgian Pale Ale - 13,5 BLG, 5,9% Alk, Rozlew 12.12.2013 PESL - Polish Ale Sybilla - 14 BLG, Rozlew 26.11.2013 Kuchenny Bronxx - Koelsh - 11,1 BLG, 4,6% Alk, IBU 27, Rozlew 19.11.2013 x 2 Kuchenny Bronxx - Sweet Stout 16,8 BLG, 4,6% Alk, 40 IBU, Rozlew 18.09.2013 Kuchenny Bronxx - Foreign Extra Stout, 14,3 BLG, 6,3% Alk, Rozlew 13.10.2013 Kuchenny Bronxx - Belgian Pale Ale, 13,5 BLG, 6,8% Alk, 34 IBU, 04.12.2013 GBD z D Dyniowe z tego co pamiętam to 16-17blg miało i rozlane 5 październik ,opis markerem na kapslu GBD z DU DU to Dubbel z 17blg do 3 rozlany 4 stycznia,też opis na kapslu markerem Porter Bałtycki i Lary 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frisbeer Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Napisał by ktoś ze 2 słowa o BIPA i NZPA jeśli zostały wzięte? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 hej, moze ktos spożył moje american wheat z browaru doktor terror? widzę, że wyszły z depozytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Bałtycki Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Byłem w sobotę 01.02.2014r. - wziąłem butelkę Hop Labs - Coffe Stout 12 BLG, 4,2% Alk, Rozlew 17.01.2014 (całkiem niezłe, faktycznie kawowe, ale piłem w towarzystwie i nie miałem czasu na głębszą analizę) oraz Broguziec - Belgian Pale Ale - 13,5 BLG, 5,9% Alk, Rozlew 12.12.2013 (nieco za ostre dla mnie). Pozostawiłem dwie butelki własnego Cascadian Dark Ale (zamknięcia pałąkowe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebien Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 hej, moze ktos spożył moje american wheat z browaru doktor terror? widzę, że wyszły z depozytu. Ja wziąłem, ale z powodu wyjazdów i choroby dopiero wczoraj wypiłem. Muszę przyznać, że to była moja pierwsza amerykańska pszenica jaką piłem i dlatego też wziąłem ją z depozytu, bo za zwykła jakoś nie przepadam. Twoja była jak dla mnie świetna!!! Bardzo ładny aromat amerykańskich chmieli ( owoce tropikalne w połączeniu z żywicznością), piana obfita średnio- i drobno-pęcherzykowa, sztywna i pozostająca do końca spożywania !! Piwo bardzo orzeżwiające z ( jak dla mnie) fajną, krótką i bardzo przyjemną goryczką. Dzięki, za możliwość spróbowania!!! Jeżeli to nie problem, to mógłbyś mi napisać recepturę! Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Jest coś nowego w depozycie czy posucha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 hej, moze ktos spożył moje american wheat z browaru doktor terror? widzę, że wyszły z depozytu. hej, ja spożyłem ale że degustacja z kumplem mi się mocno rozwinęła to szczerze mówiąc nie mogę za wiele napisać ale piwo baaardzo w moim guście,super piana,goryczka na odpowiednim poziomie ,fajne aromaty chętnie bym takie piwo kupował w pobliskim sklepie jak by było sorry za taki opis ale to chyba 7 albo 8 piwo było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Wziąłem: Brodacz - CDA Hop Labs - Coffee Stout Zostawiłem: 2x Browar Cztery Łapy - Smoked porter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Brodacz CDA - świetne piwo - gratuluję tak trwałej piany w czarnym mocnym piwie oblepiająca szkło wytrwała w postaci białego placka do samego dna. W smaku pychotka Hop Labs Coffee Stout - równie dobre piwo aczkolwiek delikatne nagazowanie spowodowało praktyczny brak piany oraz odczuć na języku - zamierzony efekt? W smaku fajnie czuć tę kawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Hop Labs Coffee Stout - równie dobre piwo aczkolwiek delikatne nagazowanie spowodowało praktyczny brak piany oraz odczuć na języku - zamierzony efekt? W smaku fajnie czuć tę kawę. Chciałem własnie, żeby było takie delikatnie wysycenie, no może trochę przesadziłem bo rzeczywiście piana szybko znika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Nie myśleliście, żeby przenieść depozyt gdzieś bliżej centrum? Cech, Piwosz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 załatwiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 czy jeśli depozyt będzie w centrum, to piwowarzy zaczną częściej korzystać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 załatwiaj Mogę się sprawą zająć, nie chciałbym tylko żeby chłopaki z Piwonii odebrali to jakoś negatywnie, zawsze przy okazji wizyt w depozycie łatwiej o dodatkowy zakup. Jeżeli więcej osób będzie zainteresowanych depozytem w centrum to sprawę załatwię. W centrum każdy bywa, więc zawsze byłoby po drodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Zdecydowanie uważam że to krok w dobrym kierunku. Cech ma jedną wadę. Jest otwarty tylko do 18. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1therion Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja bym się chętnie dołączył do idei Warszawskiego depozytu, tylko do Piwonii mi absolutnie nie po drodze... Centrum było by świetne (tylko, miejcie litość, kto może tam dotrzeć po pracy przed 18?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Ja bym się chętnie dołączył do idei Warszawskiego depozytu, tylko do Piwonii mi absolutnie nie po drodze... Centrum było by świetne (tylko, miejcie litość, kto może tam dotrzeć po pracy przed 18?) Na oku poza cechem mam piwosza (twarda, róg żelaznej) i piwomaniaka w al. Jana Pawła II. Piwomaniak jest do 21.00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi