1therion Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 W piwomaniaku jeszcze nigdy nie byłem, ale sądząc po zdjęciach warunki lokalowe mają o niebo lepsze niż w piwoszu. Piwosz ma trochę lepszą lokalizację, ale obawiam się że nie zgodzą się właśnie ze względu na warunki lokalowe. Ewentualnie można jeszcze spróbować porozumieć się w sprawie depozytu z którąś z knajp w centrum (PiwPaw, KiK, Chmielarnia, Spiskowcy Rozkoszy, czy co tam jeszcze w centrum się znajduje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Co do knajp to nie sądzę, bo musieliby te piwa trzymać gdzieś na widoku, bo mało który pub pozwoli się szwędać obcym po zapleczu. Skontaktuję się z piwomaniakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Bałtycki Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Brodacz CDA - świetne piwo - gratuluję tak trwałej piany w czarnym mocnym piwie oblepiająca szkło wytrwała w postaci białego placka do samego dna. W smaku pychotka Dzięki. Jesteś chyba pierwszym, który się na nie odważył Byłem po wymianie i widziałem, że dość długo stało, ale może to specyfika Piwonii, do której wszystkim (włącznie ze mną) średnio po drodze. W CDA muszę jeszcze nieco pokombinować ze słodami w celu uzyskania nieco większej czekoladowości, podobnej do amerykańskich wersji. I więcej chmielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 wrzucisz recepturę? będę robił CDA niedługo i każda wiedza się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebien Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Broguziec - American Belgian Pale Ale Bardzo dziękuje za możliwość spróbowania Twojego piwa, bo naprawdę było zacne. Jedyny defekt jaki zauważyłem to piana. Starałem się nalać tak, żeby ją wymusić, ale i to nie za bardzo pomogło, chociaż mi to nie przeszkadza w konsumpcji Bardzo fajne połączenie nut belgijskich i amerykańskich ( choć te drugie występowały jakby bardziej w smaku niż w aromacie - tutaj moja wina, bo przetrzymałem je za długo u siebie i aromat napewno zelżał). Mam nadzieję, że przejeżdżając przez W-wę uda mi się zdobyć coś z Twoich wyrobów, bo czuć w piwie doświadczenie! Jeszcze niedługo zdegustuję Twoje Biere de garde i napewno pojawi się wpis ze zdjęciem Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebien Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Browar Kraśniew - English Pale Ale Piana obfita, średnio pęcherzykowa jednak szybko zredukowała się do obręczy i w takiej postaci towarzyszyła do końca degustacji. Piękny, miedziany kolor, piwko klarowne. W aromacie delikatny aromat chmielowy. W smaku niezła goryczka i ogólnie spoko, ale wrażenie jest jakby piwo było mocno wytrawne. Niestety brak informacji o ekstrakcie początkowym, czy zawartości alkoholu, a miejsca na etykiecie jeszcze sporo Ogólnie bardzo fajne i smaczne piwo, chociaż przydałoby mu się trochę więcej ciała. Może takie odczucia powoduje dosyć mocne nagazowanie i to sprawia wrażenie wytrawności. Dzięki i pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frodulec Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Dzięki za ocenę! Ekstraktu i alkoholu nie napisałem bo niestety nie był znany(z przyczyn problemów z pomiarem balingometrem, w sumie to już nie pamiętam) miała być 12, wyszła ok 15-16, odfermentowało do 5 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Bałtycki Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 wrzucisz recepturę? będę robił CDA niedługo i każda wiedza się przyda 5 słodów: pale, crystal, coffee light, czekoladowy, barwiący (wszystkie Chateau), 5 chmieli: Galaxy, Centennial, Cascade, Chinook, Citra, drożdże US-05. Zacieranie jednostopniowe. To tak na szybko - z pamięci. Dokładniej musiałbym pokopać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Jest jakis porter bałtycki na składzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Jedyny defekt jaki zauważyłem to piana Od pewnego czasu zredukowałem ilość cukru do refermentacji, dzięki czemu piwa przegazowane są rzadkością, ale czasem są słabo nagazowane i stąd krótko utrzymująca się piana. Choć prawdę mówiąc - nie jest to element, na którym mi zależy. Jeszcze niedługo zdegustuję Twoje Biere de garde i napewno pojawi się wpis ze zdjęciem tutaj ewidentnie jest przegazowane i lepiej przelewaj nad zlewem. W sumie, powinienem w końcu spróbować tego piwa, bo sam nie wiem jak teraz smakuje i czy do czegoś jeszcze się nadaje w razie czego, przy następnej podróży do W-wy napisz na priv, to gdzieś skonsumujemy parę domowych browarków pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Ok, sprawa z Piwomaniakiem dogadana. Mamy wygospodarowaną skrzynkę u właściciela. Teraz w sumie dwa pytania techniczne: - zakładać nowy temat dla drugiego depozytu czy zmieniamy nazwę obecnego i liczymy się z bałaganem? - zostawiamy depozyt w piwonii czy zabieramy piwa i przenosimy do Piwomaniaka? moon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 17 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 (edytowane) jestem za przewiezieniem skrzynki do piwomaniaka 1:1 z piwonii możemy zmienić nazwę tematu - w momencie jak skrzynka dojedzie na miejsce mogę przewieźć skrzynkę w sobotę - mniejszy ruch w centrum i miejsce do parkowania Edytowane 17 Marca 2014 przez cml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 jestem za przewiezieniem skrzynki do piwomaniaka 1:1 z piwonii możemy zmienić nazwę tematu - w momencie jak skrzynka dojedzie na miejsce mogę przewieźć skrzynkę w sobotę - mniejszy ruch w centrum i miejsce do parkowania Ok, będę bardzo zobowiązany, bo nie mam chwilowo dostępnego auta. Dam znać piwomaniakowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Ok, będę bardzo zobowiązany, bo nie mam chwilowo dostępnego auta. Dam znać piwomaniakowi. napisz o której mam się tam pojawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Skrzynka depozytowa została szczęśliwie przewieziona do nowego sklepu: http://www.piwomaniak.com/ Mam nadzieję, że bliższa centrum lokalizacja będzie sprzyjała wymianie Lary 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwzd Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 A ja od razu skorzystałem i wziąłem z depozytu CDA z browaru Brodacz, w zamian zostawiłem swojego Wędzonego RISa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 To może i ja zawitam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Ja planuję wpaść jutro ze swoimi wyrobami to się od razu zrobi aktualizację Wędzony ris brzmi obiecująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1therion Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Zawitałem dziś do Piwomaniaka Pobrałem Koelsh Kuchenny Bronxx Wędzony RIS browar Estrella Varsowia (Lary zmarudził to wykorzystałem sytuację ) Zostawiłem 2x Wielozbożowe amerykańcami chmielone (wariacja na temat american wheat) Jedna uwaga związana ze sklepem, a nie depozytem - uważajcie na torebki jednorazowe, które dają. Mi potrójna warstwa torebek nie utrzymała 5 piw, co skończyło się piwną rzeką w autobusie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Hej, risa już nie było, więc wziąłem: - Wielozbożowe amerykańcami chmielone - piwo naprawdę spoko, jednak trochę przeszkadzał aromat goździków. Za blisko hefeweizena jak dla mnie. Jeśli ktoś lubi klasycznego przeniczniaka i chciałby zobaczyć jak wyjdzie połączenie z amerykańskimi chmielami to warto. Generalnie wolę mniej goździkowe american wheat. - Wędzony porter - fajne piwo, przyjemne w smaku, goryczka i wysycenie współgrają z całością. Wędzonka nienachalna, ale wyczuwalna i przyjemna. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić to odrobinę niski ekstrakt. 16 to mało jak na porter i trochę brakuje mu tych 2-3 BLG. - Sweet Stout z Bronxu - czeka na degustację - Belgian Pale Ale (nie wiem czyj, piłem w robocie) - jest fajna belgia, ale brakuje mi w tym piwie trochę słodyczy. Gdy postało trochę wyszły na wierzch lekkie goździki. Goryczka w stylu. Jeśli ktoś lubi belgi to będzie spoko do wypicia. Zostawiłem: - 2x Oatmeal Stout 16 BLG - 2x Wędzone Ale na wędzonych śliwkach 16 BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 - Wędzony porter - fajne piwo, przyjemne w smaku, goryczka i wysycenie współgrają z całością. Wędzonka nienachalna, ale wyczuwalna i przyjemna. Jedyne, do czego mógłbym się przyczepić to odrobinę niski ekstrakt. 16 to mało jak na porter i trochę brakuje mu tych 2-3 BLG. dzięki za opis - a kto powiedział, że porter ma mieć 18-19 ? to nie Bałtyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 a kto powiedział, że porter ma mieć 18-19 ? to nie Bałtyk Ja mówię, przyzwyczaiłem się do mocniejszych porterów. To był górnofermentacyjny porter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwzd Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Hej, risa już nie było, więc wziąłem: Jeśli Twoja lokalizacja na mapie mówi prawdę to zapraszam na risa po sąsiedzku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Ja mówię, przyzwyczaiłem się do mocniejszych porterów. To był górnofermentacyjny porter? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzebien Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Zostawiłem 4x Imperial IPA numer 59 na kapslu browar Kuchenny Bronxx Pobralem Hefeweizen z Hop Labs Witbier z Warszawski Browar Meteor Dry Stout z Broguziec Draka na Pradze z Achtel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się