anteks Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 (edytowane) Warka 106 Mgliste warzone 27.08.08 skład - pilzneński 5000g - caralils 500g - marynka granulat 45g - lubelski granulat 20g zacieranie - 45°C wsypane słody - 52°C 15 min - 62°C - 40 min - 72°C - 90 min zacieranie w lodówce turystycznej gotowanie 60 min - marynka 20g -60 min - marynka 25g - 30 min l - lubelski 20g - 0 min wyszło 30l 11 blg zadane 23l-saflagery 7l- kolesch fermentacja w chłodziarce blg spadło do 3 zabutelkowane 20.09.08 z dodatkiem 6,5g/l cukru Piwo to zajęło III miejsce w konkursie w Pradze http://www.piwo.org/wydarzenia/polacy-na-podium-w-pradze/ Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Anteks, coś mi się z chmielami nie zgadza - w składzie masz Marynkę, a później pojawia się Magnum. I jeszcze jedno pytanie - granulat wsypujesz bezpośredni do brzeczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Magnum czy Marynka? Czy piwo na saflagerach i koelshach pomieszałeś przed butelkowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Anteks, coś mi się z chmielami nie zgadza - w składzie masz Marynkę, a później pojawia się Magnum. I jeszcze jedno pytanie - granulat wsypujesz bezpośredni do brzeczki? poprawione , to marynka wsypana do bezpośrednio do brzeczki Na browarbizie nikt togo nie zauważył widać na tym forum są debeściaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Magnum czy Marynka? Czy piwo na saflagerach i koelshach pomieszałeś przed butelkowaniem? poprawione marynka nie piwo na saflagerach fermentowało w lodówce a więcej nie chciało się do niej zmieścić więc zadałem koleschami i fermentowały w wysokich temp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Na browarbizie nikt togo nie zauważył widać na tym forum są debeściaki A to się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się