Paweł Leszczyński Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych zaprasza na wspólne warzenie Saisona (farmhouse ale) w Kuflach i Kapslach. Spotkanie poprowadzi Paweł Leszczyński, sędzia piwny i prezes Mazowieckiego Oddziału PSPD. Wspólne warzenie to wspaniała okazja do opanowania podstaw warzenia piwa oraz nauki "sztuczek" stosowanych przez doświadczonych piwowarów. To, jak smakować będzie piwo, zależy przede wszystkim od uczestników - Waszym zadaniem będzie ześrutowanie słodów, dopracowanie receptury i zadbanie, aby zacier się nie przypalił. Gotowe piwo będzie można degustować przy okazji kolejnych wspólnych warzeń (jak tylko do tego dojrzeje). W niedzielę spróbujemy stouta uwarzonego w Państwomiasto, IIPA wg przepisu Czesława Dziełaka oraz małej niespodzianki - piwa uwarzonego w temperaturze 27 stopni z dodatkiem płatków kukurydzianych, buraka cukrowego, ziemniaków i innych surowców, które nawinęły sie pod rękę, bez użycia urządzeń pomiarowych, fermentowanego przy pomocy drożdży babuni ™. Na spotkanie zapraszamy zainteresowanych piwem i piwowarstwem, oraz początkujących i zaawansowanych piwowarów (weźcie koniecznie swoje wyroby!). Warzymy 25 sierpnia (niedziela) od godziny 10. Spotkanie powinno potrwać około 7 godzin. Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Paweł Leszczyński Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się