Niph Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) Planuję uwarzyć dubbla, ułożyłem recepturę, proszę o ocenę 3,5kg Pils 0,5kg Abbey 0,5kg Monachijski i 0,5kg Pszeniczny 0,2kg Special B 0,2kg Aroma 100 0,2kg Cara Ruby 50 Plus 0,5kg syropu cukrowego karmelowego (własna produkcja) Drożdże WLP500 Trappist Ale 22 litry, okolo 17 Blg. Chmielenie na aromat Styrian Goldings, na goryczkę jeszcze nie wiem Edytowane 16 Sierpnia 2013 przez Niph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Wygląda dobrze, nic tylko warzyć, fermentować, leżakować. Postaraj się mieć dużo zdrowych drożdży i pilnuj temperatury przy fermentacji, a będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niph Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Piwo ładnie bulgocze od paru dni, drożdże poszły z tubki, na starterze. Temp przez pierwszą dobę 22 stopnie, teraz 18-19 stopni, mam nadzieje ze bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się