Pabllo_Lodz Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 @dziarsky napisz jak zacierałeś i czym mierzysz blg to podstawowe informacje żeby ktoś coś pomógł. Bo jeśli mierzysz refraktometrem, to po korekcie w BS2 wychodzi SG 1.010, a ABV 12.03% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarsky Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 41 minut temu, Pabllo_Lodz napisał: @dziarsky napisz jak zacierałeś i czym mierzysz blg to podstawowe informacje żeby ktoś coś pomógł. Bo jeśli mierzysz refraktometrem, to po korekcie w BS2 wychodzi SG 1.010, a ABV 12.03% Zacierałem 7,4kg słodów w 22l wody (3l/kg) z przerwami: 55st - 10min / 65st - 30min / 72st - 20 min. Wyniki pomiarów, które podałem wykonałem dla pewności "spławikiem" (Refraktometr pokazuje mi 17,5 co po korekcie na brewness.com daje ~10blg). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się