taz87 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Witam. Pierwsze piwo i mam problem a raczej pytanie. Zrobilem piwo z gotowca wszystko ok ale juz stoi 7 dni piany nie ma, i ida z dna jeszcze małe babelki. A tu co 45sek jeszcze pusci banke w rurce fermentacyjnej. W instrukci pisze że po 6 dniach przelać w butelke jak przestanie bulgotac w rurce i jak bedzie mialo 1 Blg i tyle ma moje piwko. I boje sie zebym w domu nie mial dwóch skrzynek granatów. prosze o jakies informacje co mam zrobic. Dzienki wielkie z góry. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Doczekaj do 10 dni przynajmniej , zmierz Blg i butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Sprawdź gęstość jutro, jak będzie taka sama to butelkuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taz87 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 to czekac do 10 dni czy jutro butelkowac temperatura byla odpowiednia 24°C ma 1 BLG juz od 3 dni bo sprawdzalem przez ostatnie dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 To moim zdaniem jak od 3 dni sprawdzałeś to ok już jest. Ale rozlej jutro i przed rozlewem zmierz kontrolnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp5 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Witam prośba na przyszłość, podaj jaki to był zestaw, jakie drożdże, czego dodałeś, jaki było Blg poczatkowe. Łatwiej będzie pomóc Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taz87 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 takiego gotowca kupilem http://www.eurowin.pl/pl/p/Koncentrat-piwa-Australian-Bitter-1%2C7-kg/349 drozdze nie wiem bo byly w zestawie, 1kg glukozy na 23l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi