lukasmac Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Aaaaaa.... w tym sensie z resztek. Myślałem że z resztek surowców które zostały mu w po poprzednich warkach Jak przeczytałem wątek jeszcze raz to nie wiem jak mogłem się tak pomylić. Generalnie °Blg w takiej sytuacji się chyba nie przejmuj. Piwną podstawę masz, teraz tylko ją "zamalinowywujesz". To nie cydr. Fermentacja soków z owoców nie jest tu chyba istotą rzeczy. Generalnie da się chyba z przybliżeniem obliczyć °Blg. Na opakowaniu areometru jest to opisano na przykładzie wina. Obliczasz z różnicy °Blg cukier zjedzony w 1 burzliwej, masz 1 alko. Potem obliczasz z różnicy °Blg między dodaniem syropu, a końcem 2 burzliwej, cukier zjedzony z malin i przeliczasz na alko. Sumujesz alko z 1 i 2 fermentacji. Masz wynik.... Przynajmniej tak to zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się