szuster Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Wczoraj znosiłem do piwnicy zabutelkowaną IPE i zauważyłem na dnie gęsty mazisty biały osad. Czy tak powinno być czy coś poszło nie tak przy fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Najpewniej osad z drożdży, które opadły po refermentacji. Ale bez dobrego zdjęcia to ciężko konkretnie powiedzieć i jest to tylko wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuster Opublikowano 1 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Czy to może wpłynąć na smak piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 1 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Ludzie drodzy, przecież to drożdże. Jak nie wlejesz tego do szklanki, to nie poczujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się