Gość franc Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) Chcę zlać piwo do mini kegów - bo denerwuje mnie kapslowanie 80 butelek - i mam pytanie z tym związane a mianowicie: - czy dodawać cukier na cichą jeżeli mam nalewak z nabojami gazowymi - ile lać do takiej kegi? - jak się potem nabija takie kegi - mam korek wielokrotnego użytku - wciska się tą końcówkę plastikową do kegi? - jak myć te kegi? - i ile warek wytrzymie? - i jeszcze sprawa mini kegi z czerwonym kranikiem na dole czy można taką kegę napić nabojem CO2? Edytowane 8 Września 2013 przez franc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 http://www.piwo.org/topic/1330-mini-kegi-czym-to-sie-je/ http://www.piwo.org/topic/5772-mini-keg-5l-do-jakiej-objetosci-napelnic/ Miłej lektury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 nie szkoda kasy na mini kegi. One roku czasem nie wytrzymują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 a zobacz ile kosztują kegi 30 a potrzeba kilka plus rolbar itp Na dzień dzisiejszy stać mnie na mini nalewak prawie mam więc nie ma problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Mam mini kegii nalewak na co2. Szczerze to fajna sprawa, pod warunkiem że można rozdysponować całą zawartość beczułki. A odpowiadając na pytania: Dodaję połowę ilości cukru do refermentacji niż o butelek. Naboje co2 do nalewaka nie nasycą piwa. Pozwalają na wypchanie go na zewnątrz. Do kega wlewa się piwo i zamyka tym korkiem. Po użyciu wyciąga z beczki część plastykową i łączy z częścią gumową i mamy korek jak nowy. Keg należy zaraz po opróżnieniu dokładnie wypłukać i wysuszyć. Na razie napełniłem 4 warki i beczułki są jak nowe. Nie posiadam kegów z kranikiem. Udanego wyszynku z mini kegu życzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi