waz Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Czy jest sens chmielić mocne piwo amerykańcami skoro będziemy je pić za pół roku a nawet rok? Czy zistanie coś z tych chmieli po tym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Mocne piwa mocniej się chmieli, aby skontrowały tą słodowość Po połowie roku na pewno aromat zostanie, może nie aż tak intensywny jak na początku, ale z pewnością nie wyparuje ( np. imperium atakuje ) Edytowane 11 Września 2013 przez piwosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Zdefiniuj "mocne" i dlaczego chcesz je pić dopiero po tak długim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Na wielki aromat z chmielu to bym w takim piwie nie liczył. Jak dla mnie - pieniądze wyrzucone w błoto, co oczywiście nie oznacza, żeby je nachmielić byle czym. Co to za piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 IIPA jakieś mi chodzi po głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Wszystkie amerykańskie IPA się pije świeże, nawet te imperialne. Właśnie dlatego, że szybko tracą aromat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 11 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Może nie od tej strony zaczołem. Co uważyć w najbliższym czasie by było w sam raz na wiosnę i lato. Jestem z tych co raczej piwa zimą nie piją... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Jakieś mocne belgi, weizenbock, może jakieś mocniejsze stouty, jeszcze trochę się pewnie tego znajdzie, wszystko zależy co lubisz. A może uwarzyć coś zupełnie lekkiego - jakiś mild, czy lekki bitter, który będzie robił za piwo obiadowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się