bombek Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Cześć, chciałbym uwarzyć swoje pierwsze piwo domowe z ekstraktu słodowego. Zastanawiałem się nad brew-kitem ale chciałbym spróbować czegoś innego - własnego zestawu. Nie mam doświadczenia i pytanie brzmi czy są to odpowiednie drożdże, chmiel do takiego ekstraktu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 To są drożdże dolnej fermentacji , pracują w temp około 10 C , masz takie warunki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombek Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 To są drożdże dolnej fermentacji , pracują w temp około 10 C , masz takie warunki ? Myślę, że w piwnicy temperatura nie będzie przekraczała 15 C. Ewentualnie jakie drożdże zastosować do fermentacji w domu (ok 20 C)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Najczystszy profil dadzą Ci z suchych drożdży US05 =%2F163929%2F164395%2F1594572&sortuj=kod"]http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Drozdze_Safale_US-05_saszetka_115_g&przedm=1988525&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F164395%2F1594572&sortuj=kod. Chmiele ok , co do samego ekstraktu nie wypowiem się bo nie mam doświadczenia z nimi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bombek Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Najczystszy profil dadzą Ci z suchych drożdży US05 http://www.browamato...4572&sortuj=kod. Chmiele ok , co do samego ekstraktu nie wypowiem się bo nie mam doświadczenia z nimi. W takim razie sprubuję z tymi drożdżami i zobaczymy jak to wyjdzie z tym ekstraktem, dzięki i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Najczystszy profil dadzą Ci z suchych drożdży US05 A Nottinghamy? Jeśli dobrze kojarzę (ale mogę się mylić, jeszcze ich nie używałem) powinny dobrze się sprawdzić w niskich temperaturach w okolicach 15°C dając neutralny smak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Piłem tylko piwo na tych drożdżach a nigdy ich nie używałem , więc nie wspominałem ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Najczystszy profil dadzą Ci z suchych drożdży US05 A Nottinghamy? Jeśli dobrze kojarzę (ale mogę się mylić, jeszcze ich nie używałem) powinny dobrze się sprawdzić w niskich temperaturach w okolicach 15°C dając neutralny smak. W 15°C to sobie jedne i drugie poradzą bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się