Skocz do zawartości

Mielenie, gniecenie słodu


Wnuczek

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni formuowicze, mam pytanie jak radzicie sobie z rozdrabnianiem, mieleniem słodu?

Obecnie mielę ziarno starym rosyjskim młynkiem do kawy. Taki podobny do maszynki do mięsa, ale jego dni są już policzone. W galerii jest zdięcie jakiejś maszynki przykręconej do stołu czy ona się sprawdza?

Proszę o poradę.

Pzdr.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

ja używam takiego oto śrutownika

http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Uniwersalny_srutownik_stolowy_Porkert&przedm=419253&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F165992%2F183123&sortuj=kod

i jestem bardzo zadowolona :)

zamiast korbki można użyć wiertarki wtedy śrutowanie jest ekspresowe :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Faktycznie, Porkert to bardzo fajny śrutownik. Nic lepszego nie trzeba, chyba że ktoś chce śrutować dziesiątki kilogramów słodu za jednym razem. Najlepiej znaleść używny (bo tańszy) - ale do tego trzeba mieć szczęście - mało ich na rynku wtórnym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.