Wnuczek Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Szanowni formuowicze, mam pytanie jak radzicie sobie z rozdrabnianiem, mieleniem słodu? Obecnie mielę ziarno starym rosyjskim młynkiem do kawy. Taki podobny do maszynki do mięsa, ale jego dni są już policzone. W galerii jest zdięcie jakiejś maszynki przykręconej do stołu czy ona się sprawdza? Proszę o poradę. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 ja używam takiego oto śrutownika http://www.browamator.pl/szczegoly.php?Uniwersalny_srutownik_stolowy_Porkert&przedm=419253&grupa_p=6&pwd[6]=%2F163929%2F165992%2F183123&sortuj=kod i jestem bardzo zadowolona zamiast korbki można użyć wiertarki wtedy śrutowanie jest ekspresowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzi Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Faktycznie, Porkert to bardzo fajny śrutownik. Nic lepszego nie trzeba, chyba że ktoś chce śrutować dziesiątki kilogramów słodu za jednym razem. Najlepiej znaleść używny (bo tańszy) - ale do tego trzeba mieć szczęście - mało ich na rynku wtórnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się