jachu Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Jako że powróciłem do czynnych piwowarów zakładam temat. Na początek trochę historii 1.Brewkit Australian Bitter Stwierdziłem że to nie dla mnie i zacierałem:) 2.pszeniczne ciemne 3.Altbier 4.grodziskie 5.koelsch 6.pszeniczne jasne 7.pszeniczne ciemne 8.american bitter 9.polskie jasne 10.pszeniczne ciemne 11.stout owsiany 12.pszenno-żytnie 13.stout? 14.żytnie 15.gryczane 16.witbier 17.koelsch 18.malinowe 19.alt 20.wędzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) No i dzisiejsze 21.pszeniczne jasne 2,1 kg pszeniczny jasny 2 kg pilzeński lubelski 25g szyszki hallertauer tr. 10 gr szyszki zacieranie 45-20 min 53-30 min 63-20 min 72 40 min 78- wysładzanie na dwa rzuty chmielenie lubelski 60min HT 30 min drożdże wb-06 jutro bo nie mam chłodnicy:) 03.11.2013 zabutelkowne przy blg 2 Edytowane 4 Listopada 2013 przez jachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Weekend pracujący 22.pszeniczne ciemne pszeniczny 2 kg jęczmienny 1,5kg pilzeński 0,9 kg karmelowy 300 0,2 kg czekoladowy 0,15 kg lubelski 20g perle 6g zacieranie takie dziwne 45-62 bez przerw 62-30 min 72-40 min 78-wysładzanie na dwa rzuty lubelski 60min perle 30min drożdże wb-06 (gęstwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 kolejny miał być koelsch ale w trakcie zacierania skapnąłem się że nie mam drożdży i powstanie coś 23.troche kolońskie jęczmienny 3kg pilzeński 1kg pszeniczny 0,7 kg marynka 40g lubelski 55g perle 20g zacieranie 62-30 min 72-45 min 78- marynka 60min lubelski 55g perle 20g zadam chyba drożdżami z biowinu brewgo-01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się