Udo Grubbe Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Proszę o weryfikację receptury stworzonej z surowców którymi dysponuję. Boil Size: 28,19 l Post Boil Volume: 25,69 l Batch Size (fermenter): 23,00 l Bottling Volume: 21,00 l Estimated OG: 16,021 Plato Estimated Color: 24,9 EBC Estimated IBU: 18,4 IBUs Brewhouse Efficiency: 72,00 % Est Mash Efficiency: 77,7 % Boil Time: 60 Minutes Ingredients: ------------ Amt Name Type # %/IBU 4,50 kg Pilzneński (3,2 EBC) Grain 1 63,5 % 1,00 kg Cara Blond 20 (Castle Malting) (20,0 EBC Grain 2 14,1 % 1,00 kg Monachijski typ I (12,0 EBC) Grain 3 14,1 % 0,26 kg Pszeniczny (3,0 EBC) Grain 4 3,7 % 0,04 kg Czekoladowy ciemny 1200 (1100,0 EBC) Grain 5 0,6 % 0,04 kg Jęczmień prażony (1000,0 EBC) Grain 6 0,6 % 0,25 kg Cukier biały (2,0 EBC) Sugar 7 3,5 % 12,00 g Hallertau Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 m Hop 8 16,0 IBUs 3,00 Items Orange Peel, Sweet (Boil 15,0 mins) Spice 9 - 15,00 g Fuggle [4,50 %] - Boil 10,0 min Hop 10 2,3 IBUs 1,0 pkg Belgian Ardennes (Wyeast Labs #3522) [12 Yeast 13 - - Mash Schedule: Single Infusion, Full Body Total Grain Weight: 7,09 kg ---------------------------- Name Description Step Temperature Step Time Mash In Add 17,84 l of water at 77,9 C 68,9 C 45 min Mash Out Add 7,14 l of water at 95,7 C 75,6 C 10 min Sparge: Fly sparge with 10,06 l water at 75,6 C Notes: ------ skórka z 3 szt. pomarańczy - added during boil, boiled 15,0 m cukier - added during boil, boiled 15,0 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Udo Grubbe Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Wyszedł tripel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się