pkostek Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Witam wszystkich, Wiele godzin spędziłem na tym forum anonimowo czytając przeróżne wpisy aby przygotować się do swojego pierwszego piwa z zacieru. Chciałbym bardzo podziękować wszystkim którzy zajmowali się stworzeniem i udoskonalaniem Wiki. To jest rewelacja, uważnie czytając 95% informacji co i jak zrobić znalazłem w tych tekstach (mam też świetny filtrator zrobiony metodą domową ). Proces pierwszej warki był zakręcony ponieważ miałem za mały garnek i robiłem większość na parę razy. Oprócz tego po przepisaniu sobie na kartkę szybkiej pomocy najważniejszych rzeczy z wiki wszystko poszło gładko Piwo leży i bulka sobie radośnie w fermentatorze, w piątek mam plan przelać je na cichą. Wygląda to na post bez większego sensu, przyznaję Głównie chciałem tylko podziękować użytkownikom i twórcom wiki za pomoc i przywitać się z tutejszą społecznością ponury fermentaThor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio_1977 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Witam. Wiki bardzo się przydaje. Ja do tego jeszcze oglądałem filmiki Kopyra na YT. 1 piwo uwarzyłem tydzień temu bez większych problemów. Jak sie poświęci trochę czasu na przygotowanie teoretyczne to wcale nie jest takie trudne. W łykend zrobiłem drugie i chyba wpadłem w nałóg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury fermentaThor Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Panowie, uważajcie, to wciąga! popatrznie na to forum, ilu uzależnionych od robienia piwa jeszcze jest czas się zatrzymać! ja już chyba przepadłem, tylko kolejne fermentatory dokupuję. To prawda, na forum można dowiedzieć się bardzo wiele. Pozdrawiam i samych udanych piw! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkostek Opublikowano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Zgadzam się Wciąga strasznie, dobrze, że mam wyjazd służbowy bo bym chyba nie wytrzymał. Mam teraz skłonność do zaglądania jak piwo fermentuje parę razy dziennie, patrzę na fermentator i się do niego uśmiecham ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
05paw Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Coś w tym jest bo mimo że dopiero zaczynam to też kupilem ostatnio jeszcze dwa fermentatory. Do wiki cały czas wracam i jest to rewelacyjna pomoc naukowa Warzenie wciaga bo pić się chce a satysfakcja z wypicia własnego wyboru jest ogromna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Drugie jeszcze w fermantatorze, a ja już myślę co na 3cie zrobić tylko flaszek brak znajomi już zbierają bezzwrotne więc jeszcze trochę i flaszek będę miał od groma i ciut ciut więc to nie będzie przeszkodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suthum Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 flaszki same się uzbierają, ale jak cię "przyciśnie", to leć do żabki lub innego małego sklepiku i powiedz, że chcesz odkupić ileśtam butelek. jak tak hurtem załatwiłem sobie 150 sztuk szkła i tylko pani w sklepie patrzyła jak na jakiegoś dzikusa, nie mówiąc o ludziach pod sklepem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Jeśli w okolicy masz jakiś pub z piwami w bezzwrotnych butelkach to uśmiechnąć się trzeba do barmana, piwo podrzucić i problem braku butelek powinien się rozwiązać Cezary Daniluk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Jeśli w okolicy masz jakiś pub z piwami w bezzwrotnych butelkach to uśmiechnąć się trzeba do barmana, piwo podrzucić i problem braku butelek powinien się rozwiązać Ooooo to jest dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Ja tam polecam uśmiechnąć sie i zaglądać ze sklepem gdzie najcześciej kupujesz bułki i inne i maja tam piwo ze pod wieczór wpadniesz po butelki wtedy ze swoją skrzynka smigasz do sklepu wieczorkiem i przebierasz te świeże z dzis co ludzie oddają, płacisz za nie i masz piękne świeże buteleczki pózniej tylo do zmywarki Bo zbierać jakieś stare to bez sensu dużo roboty z czyszczeniem a tak to wiesz co masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi