saltver Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Witam mam pytanko właśnie zamawiam surowce na pszeniczniaka muszę zrobić w dwa dni 4 fermentatory po 20l ,moje pytanko czy wystarczą mi dwie saszetki .Czy pół saszetki uwodnionych drożdzy wystarczy na prawidłową fermentacje.Czy piwo zachowa swoje właściwości .Dzięki z góry za pomoc. Edytowane 23 Października 2013 przez saltver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Teoretycznie underpitching miałby wydatnie pomagać w uzyskaniu banana, więc powinno być ok. No i rozumiem że chodzi o WB-06. Edytowane 23 Października 2013 przez jaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saltver Opublikowano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Ja czasami robię starter, do słoja wlewam słabej brzeczki dodaje drożdże, od czasu do czasu mieszam by napowietrzyć. Mieszadła magnetycznego jeszcze się nie dorobiłem. Po takim zabiegu fermentacja szybko startuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się