sejler Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Jakich drożdży używacie do piw dolnej fermentacji, przeczytałem gdzieś na forum ze s 23 są cienkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 płynnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Z suchych dobre są W34/70 a jeżeli chodzi o płynne to w zależności od stylu masz duży wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 najlepsze płynne jak koledzy piszą a po za tym gdzie będziesz robił fermentacje bo jak masz jakąś chłodnie to ok a jak w piwnicy regulując temp. to jeszcze za ciepło na polu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 (edytowane) Ja używam tylko suchych, płynne są dla mnie za drogie. I przyznam że z kilku których używałem S-23 najbardziej przypadły mi do gustu. Dają taki świeży zapach, przyjemny. Edytowane 27 Października 2013 przez Browariat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slonx Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Zależy jakie piwo chcesz robić. Ja uwarzyłem Schwarzbiera zadając drożdże Wyeast 2352-PC Munich Lager II ACTIVATOR i wydaje mi się, że są całkiem niezłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Dzięki za odpowiedzi, jeśli tak to się skuszę na s-23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się