Winger Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Bry... Coraz chłodniej, muszki się ulotniły, na paralotniarstwo już nie ta pogoda, wybudzam się z tego letniego letargu ;-) Sezon piwowarski czas zacząć. Magazyn przeglądnięty, pierwsze sezonowe zamówienie już u Dori. Plan na najbliższy weekend obejmuje cztery warki - żona znów wybywa weekendami na UJ, trzeba więc wykorzystać ten czas. Do lata muszę większą ilość warek uwarzyć, bo zapasy sprzed roku skończyły się w okolicach lipca. Kilka usprawnień browarkowych w drodze: - piwnica przeszła remont, przystosowana do fermentowania w niej piw, wcześniej nie dało się gdzie stopy postawić. Eksmitowałem przy pracach pokaźną rodzinkę myszowatych i innych niezidentyfikowanych stworzeń; - fermentory będą pracowały w obudowach styropianowych - w każdej z 8 sztuk zabudowany osobny termometr (wszystkie podpięte do kompa ze stałą rejestracją temperatury), dojdzie zapewne jakieś grzanie co pozwoli na pełne sterowanie temperaturą fermentacji; - rozglądam się za dobrym śrutownikiem, jutro będę przeglądał forum w poszukiwaniu opinii. Jeden sezon z zamawianiem śrutowanych słodów to za dużo, Dori i Janusz przestaną w końcu klnąć widząc moje zamówienia ;-) Przyznam się, że od ładnych kilku miesięcy prawie nie zaglądałem na forum (poza wątkiem o spotkaniach), ciekawe czy tylko ja taki 'sezonowiec'? Co tam w ogóle u Was? Szykuje się jakiś zimowy zlocik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się