jackson Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Pytanie jak w temacie - jak chmielić weizena? Mam do dyspozycji po 15g Tettnangera (4,7%) i Brewers Gold(7,6%). Jak użyję cały BG, to trafię w widełki stylu - pasuje ten chmiel? Chmielenie tylko na goryczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 ja bym dał Tettnangera przy warce 20l powinno być w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackson Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 celuję w 22-23, tak żeby finalnie 20 poszło do butelek i tu mi brewtarget pokazuje, że może zbraknąć. Za to 30g to już za dużo, więc lepiej 15 BG, czy np 15 Tettnangera + 5-10 BG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ja bym użył obu, jedynie tylko w takiej ilości by ibu nie przekraczało 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 weizena należy chmielić słabo. 15g Brewers' gold na 60min będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się