Willow Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 W sobotę miałem pracowity dzień. Równocześnie warzyłem #24, jak i rozlewałem #23 podczas zacierania. Plan jest taki, że leci teraz seria SH na tym samym zasypie i schemacie. Warka #24 Chadziajskie Kotwica Admiralicji (NZPA) Zasyp: Pale Ale Maris Otter: 6,0 kg CaraCrystal Castle Malting: 0,5 kg Zacieranie: 65 °C 3,5h - spowodowane problemem ze szczelnością nalewarki przeciwciśnieniowej, a rozlew robiłem w tym samym czasie 75 °C 15' Filtracja poszła gładko - wysładzałem do "prawie pełnego gara" - nie liczyłem objętości Chmielenie: -Nelson Sauvin 30 g 60' -Nelson Sauvin 20 g 15' + mech irlandzki 7 g -Nelson Sauvin 20 g 0' -Nelson Sauvin 30 g whirlpool 77 °C Schłodzone do 20 °C. Zadane ok. 180 mL gęstwy z #23 obudzonej niechmieloną, przegotowaną brzeczką Wyszło 32 L 12,6 °Brix. Fermentacja startowała w 20 °C, 0 PSI. Teraz jest 24 °C, ~33 PSI. Jutro podnoszę jesscze do 25 °C, zostaje ~33 PSI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się