Willow Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 W sobotę miałem pracowity dzień. Równocześnie warzyłem #24, jak i rozlewałem #23 podczas zacierania. Plan jest taki, że leci teraz seria SH na tym samym zasypie i schemacie. Warka #24 Chadziajskie Kotwica Admiralicji (NZPA) Zasyp: Pale Ale Maris Otter: 6,0 kg CaraCrystal Castle Malting: 0,5 kg Zacieranie: 65 °C 3,5h - spowodowane problemem ze szczelnością nalewarki przeciwciśnieniowej, a rozlew robiłem w tym samym czasie 75 °C 15' Filtracja poszła gładko - wysładzałem do "prawie pełnego gara" - nie liczyłem objętości Chmielenie: -Nelson Sauvin 30 g 60' -Nelson Sauvin 20 g 15' + mech irlandzki 7 g -Nelson Sauvin 20 g 0' -Nelson Sauvin 30 g whirlpool 77 °C Schłodzone do 20 °C. Zadane ok. 180 mL gęstwy z #23 obudzonej niechmieloną, przegotowaną brzeczką Wyszło 32 L 12,6 °Brix. Fermentacja startowała w 20 °C, 0 PSI. Teraz jest 24 °C, ~33 PSI. Jutro podnoszę jesscze do 25 °C, zostaje ~33 PSI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi